in

2011 óta nincs köztünk Komlós Juci – videóval emlékezünk!

2011 óta nincs köztünk Komlós Juci – videóval emlékezünk!

Az idő múlásával a múlt nagy művészeinek emléke tovább él bennünk, és olykor egy-egy kivételes tehetségre való visszaemlékezés éppúgy feltölthet minket érzelmekkel, mint a művészetük eredeti megjelenése.

Ma, ebben a cikkben, egy olyan kivételes színésznőre emlékezünk, akit 2011 óta már nem lehet közöttünk látni, de akinek a művészete és hagyatéka örök életre szól. Ő volt Komlós Juci, a Nemzet Színésze, Jászai Mari-díjas, vajdasági származású magyar színművésznő, érdemes művész és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Komlós Juci pályája és életműve a magyar színháztörténet egyik ragyogó fejezetét alkotja. Színészeti tehetségét már fiatal korában felfedezték, és pályája során számos kiváló produkcióban és színházban szolgáltatta a közönségnek feledhetetlen pillanatokat.

Első lépéseit Pestszentlőrincen tette meg, majd a Rózsahegyi Kálmán színművészeti iskolában képezte magát, és már 1935-ben szerződést kötött az első színházhoz. Az évtizedek során olyan neves színházakban és produkciókban játszott, mint a Művész Színház, a Magyar Színház, vagy a Szomszédok című teleregény.

Azonban Komlós Juci nem csupán a színpadon, hanem a filmvásznon is kiemelkedően teljesített. A legendás “Aranyember” című filmben is szerepelt, és a televízióban is hatalmas népszerűségnek örvendett Lenke néni szerepében.

Színészi munkássága elismeréseként a Színház és Filmművészeti Egyetem is kitüntette, felmentve az órák látogatásának kötelezettsége alól, és átadva neki a színész-diplomát.

Szólj hozzá!

Nászutasok – Klasszikus bohózat Gálvölgyi János, Tóth Enikő, Nyírő Bea és Szombati Gyula szereplésével

OTP gépkocsinyeremény betétkönyv sorsolás 2023. szeptember – nyertesek névsora