in

2017. augusztus 20. programok Szolnokon

Összeállításunkban csokorba szedtük, hogy milyen programokat rendeznek 2017. augusztus 20-án Szolnokon.

Helyszín: Tisza part, Tisza /5000 Szolnok, Tisza pa

Szolnoki Sportcentrum szervezésében idén is megrendezésre kerül augusztus 20-án a Szent István Napi ünnepség. A hagyományokhoz hűen ezen a napon – több helyszínen – sokszínű programmal várjuk Önöket.
Az idén a játéké a főszerep! Régi, elfeledett népi fajátékokkal, ügyességi, és logikai játékokkal várjuk a kicsiket és nagyokat, a Szigligeti Színház előtti területen. A különböző népi sporteszközöket felvonultató játszótéren a résztvevők megismerhetik elődeink játékkultúráját, kipróbálhatják a különböző – ügyességet, erőt, fortélyt kívánó – játékokat.  A szakmai olyan doyenjeit szólítottuk meg, akiknek munkássága kiemelkedő ezen a területen. Velünk lesz ezen a napon Lőrincz József úr bajai játékmester, akinek asztali logikai játékai mindig rabul ejtik a kicsiket és nagyokat egyaránt. A szolnoki székhelyű Tesz-Vesz Ifjúsági és Gyermekalapítvány, akiknek egyik fontos célja a népi gyermek és sportjátékok hagyományainak ápolása, ezek továbbadása a gyerekek, a fiatalok és felnőttek számára.

Az Új Bojtorján együttes zenéjén generációk nőttek fel. A családi koncerten a már örökzöldnek számító dalokat hallgathatják meg.

Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik a Vártemplomban.
60 éves az Illés együttes. Ebből az alkalomból országos emlékturné indult útjára Illés Lajos ismert és még felfedezésre váró dalaival, felidézve annak a kornak az életérzését és átadva a dalok üzenetét öt fiatal énekes tolmácsolásában.

A mindig nagy érdeklődéssel kísért víziparádét a Szolnoki Sportcentrum és Sportiskola kajak-kenu szakosztálya, a KÖZGÉP Kajak-kenu Klub sportolói kezdik élükön Kammerer Zoltán olimpikonnal, melyet a Sárosi Training & Consulting sárkányhajója zár.

Ezt követően JETSKI – FLYBOARD bemutatót tekinthetnek meg. A vízen két tehetséges versenyző Király Róbert és Tóth Zoltán látható, akik 2014 óta űzik ezt a látványos és gyors sportágat.
Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis és a 2. Különleges Rendeltetésű Ezred katonái és repülő eszközei is részt vesznek a Szent István napi légi parádén. A légi program látványos ejtőernyős bemutatóval kezdődik, melynek során zászlós- és precíziós célba ugrásokat láthat majd a kilátogató közönség. Ezután eddig még nem látott légijárművek produkciója következik: bemutatkozik a Helikopter Bázis két új szerzeménye: az AS-350B helikopter és a Z-243 repülőgép! A parádé, a jól ismert Mi-17-es szállítóhelikopter dinamikus programjával folytatódik, majd következik a különleges műveleti harcászati bemutató. Ennek során szárazföldön, vízen és levegőben is folynak majd katonai műveletek sok-sok fegyverropogással és akcióval!

19 órakor érkezik meg a Művésztelepről Kárpát-medence kenyere. A kenyérszentelés előtt beszédet mond Szalay Ferenc polgármester úr. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a látogatók között.

A tűzijáték előtt hallhatják még a Budapesti Operettszínház Gundel – díjjal is kitüntetett Polyák Lilla művésznő műsorát.

A látványos tűzijáték alatt kishajók fáklyás felvonulása lesz a Tiszán.

A SZKÍTIA együttes a Kárpát-medencei folk-rock jellegzetes és egyedi hangzásvilágú reprezentánsa. Mivel a zenészek ihlető forrása a magyar népzene, a dalok különleges ízét az autentikus népi hangszerek – hegedű, furulya, citera – adják.

Verseghy úton és a Tiszaparti sétányon egész nap kézművesek, kereskedők, valamint vendéglátósok kínálják termékeiket.
Gyere és ünnepeld velünk augusztus 20-át!

Szólj hozzá!

2017. augusztus 20: Légi és vízi parádé Budapesten

2017. augusztus 20.: Biczó Csárda program