in

2018. augusztus 20. – fontos figyelmeztetés: senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni

Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni, a félősebb kutyákon napokkal korábban megkezdett nyugtatókúra és lefárasztás segíthet – mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

A szakember – még 2017-ben mondta, de a tanácsok ma is érvényesek – az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában azt mondta, minden évben komoly problémát jelent az augusztus 20-i tűzijáték, amelyre az állat idegrendszerétől függően reagál, de előfordulhat, hogy nyugodt természetű kutyák is megriadnak tőle.

Azt javasolta, hogy a kutyások még délután menjenek el sétálni, fárasszák le az állatot és kutyáknak adható nyugtató is javasolt. Emellett nyugodt helyre zárással, a gazda folyamatos jelenlétével is segíteni lehet rajtuk – tette hozzá.

A probléma elsősorban a kutyákat érinti, ezért senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni.
A fény és hanghatások mellett a nagy tömegtől is megriadhatnak és agresszívvé is válhatnak – mondta Szilágyi István.

– MTI –

“Arra kérünk minden állatbarátot, hogy a tűzijáték idejére helyezzék az állatukat biztonságba, engedjék be a lakásba, biztonságosan csukják be a kaput. Megijedhet a robajtól és világgá szaladhat, ami pedig tragédiává is válhat. A tűzijáték helyszínére semmiképp se vigyük magunkkal a házi kedvencünket.

Fontos, hogy talált, rémült cicába is olvassunk chipet, ugyanis manapság egyre több cicába található, ami nagyon hasznos, hiszen az állatvédők így őket is haza tudják vinni.
Ha elveszne kedvence, értesítse a helyi állatvédő szervezeteket.
Vigyázzunk kedvencünkre!” – közölte korábban a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesület munkatársa.

Szólj hozzá!
2018. augusztus 20. programok Balassagyarmat

2018. augusztus 20. programok Balassagyarmat

Lenyűgöző élményt nyújt a KockaPark gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

Lenyűgöző élményt nyújt a KockaPark