in

2019. augusztus 20. tűzijáték – lesz közvetítés a tévében: live stream, online link itt

Lesz élő közvetítés a 2019-es budapesti tüzijátékről.

Több mint 26 ezer látványeffektet használnak az augusztus 20-i esti tűzijátéknál, amelyet a legkorszerűbb speciális szoftver segítségével terveztek,

Az augusztus 20-i fővárosi esti tűzijátékot a tavalyinál kevesebb, mintegy 222 millió forintból valósítja meg a kivitelező. A rendezvénysorozat középpontjában idén is a biztonság áll, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs már megkezdte munkáját. A tűzijátékot egy ideiglenes vezetési pontról fogják felügyelni és irányítani, “ha kell, a műsor bármelyik pillanatban egyetlen gombnyomással leállítható”.

Lesz meglepetés!

A tűzijátékot kilenc helyszínről (a Duna két szakaszán összesen hét uszályról és pontonról, a Lánchídról, valamint az Erzsébet hídról) lövik fel és idén is lesz meglepetés.

– a Dunán lévő négy uszályról és pontonról a Kossuth Lajos tér Garibaldi utcai sarok és a Lánchíd közötti szakaszról,
– a Lánchídról,
– a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti Duna szakaszon lévő három uszályról és pontonról,
– és az Erzsébet hídról.

A tűzijáték kezdetének időpontja 2019. augusztus 20. 21 óra, időtartama 30 perc.

A 2019-es budapesti tűzijátékba több mint 26 000 látványeffektet terveztek a pirotechnikusok. Ehhez mintegy 6 500 db pirotechnikai elemet kell bekötni kb. 55 km-nyi vezetékkel, majd külön-külön elindítani. A legmagasabb látványt nyújtó tűzijáték bombákból legalább 3 600 db lesz, a legnagyobb kaliberű 200 mm. A látványt színesíti még több mint 2 500 db római gyertya és még mintegy 500 db egyéb termék.

A tűzijáték elemeinek össztömege több mint 8 000 kg (csak a pirotechnikai robbanóanyagok nettó tömege 2,5 tonna fölött lesz), melyek elindítása rádióvezérelt modulokkal történik.

A tűzijáték telepítése augusztus 15-én kezdődött, majd folyamatosan zajlott több helyszínen a biztonsági előírások betartása mellett. A pirotechnikai termékek telepítést legalább 30 pirotechnikus végezte, de az ünnepi tűzijáték előkészítésében további 30 szakember is részt vesz.

A látványt 2019-ben már a legkorszerűbb speciális szoftver segítségével tervezték a zenei aláfestés üteméhez hangoltan, miközben a pirotechnikus már láthatta is a képernyőjén, hogy a nézők miben gyönyörködhetnek majd.

A szoftver a látvány tervezése során előállítja az egyes pirotechnikai elemek indításához szükséges programot is, ami majd a fellövési folyamatot vezérli századmásodpercnyi pontossággal.

A modern vezérlés nemcsak a látvány folyamatos fokozását teszi lehetővé, de megfelel a legkorszerűbb és legszigorúbb biztonsági elvárásoknak is.

Még info az ünnepi tüzijátékról ITT

Augusztus 20. Ünnepi tűzijáték élőben este a Dunán!

A tűzijátékot a Duna Tv élőben közvetíti.

Duna Televízió 2019. augusztus 20. kedd 21:00 Tűzijáték

Online közvetítés ITT.

Live stream itt

Szólj hozzá!

2019. augusztus 20 – információk a budapesti ünnepi tűzijátékról

Fontos hírt közöltek a Barátok közt kedvelőinek – íme a hivatalos tájékoztatás!