in

2021. augusztus 20. programok Sárvár városban

2021. augusztus 20. programok Sárvár városban.

Nádasdy-vár Sárvár
Az ünnep napja
2021. augusztus 20. péntek

“Sárvár modernkori várossá avatásának napja egybe esik Szent István napjával. Hagyományainkhoz híven e napon a város polgármestere megszegi az új kenyeret. Éjfélkor pedig tűzijátékra kerül a sor, ami után még egy nagy parti kezdődik.

A hagyományok segítenek minket az eligazodásban az élet fordulópontjain. Az ünnepek megerősítenek minket a közösséghez tartozásban, még akkor is, ha néha, netán gyakrabban vitába is keveredünk embertársainkkal. Az ünnepnek egyaránt vannak magasztos és könnyed, vidám pillanatai. A várossá avatás évfordulója és az új kenyér megszegésének ünnepi pillanatai után koncertekkel várjuk a város polgárait és a hozzánk érkező vendégeket.” – közlték a szervezők.

15:00 Gyermekműsor a Marvel hőseivel

Amerika Kapitány, Fekete Párduc, a közkedvelt pókember, az X-menek vezetője Küklopsz, Vörös koponya, Venom. Minden gyermek kedvenc hősei idén Sárvárra látogatnak, hogy elkápráztassák szuperképességeikkel ifjú nézőközönségüket.

17:00 Ünnepélyes köszöntő és az új kenyér megszegése

Az államalapítás ünnepe Sárváron összekapcsolódik a várossá avatás napjával. A hagyományoknak megfelelően ekkor kerül sor az új kenyér megszegésére, mely egyben a vendégszeretet kifejezésére is alkalmat ad.

17:30 Mojo Rising Budapest

Az autentikus rock and rollt játszó banda koncertjéhez semmi másra nincs szükség, csak lazaságra. Remek, dallamos zenéjük megtölti energiával a vár falait Sárvár Városfesztiválján. A fiúk először lépnek fel Sárváron.

19:00 Szilárd Piano Projekt
Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristája 2002-ben indította útjára SZILÁRD név alatt futó szólóprodukcióját, amiben lágy, fülbemászó dallamok kaptak szerepet. A projekthez két csodás énekesnő is csatlakozott: Galambos Dorina és Kiss Flóra.

21:00 Zséda koncert

Zséda nevét mindenki ismeri Magyarországon. A többszörös díjnyertes énekesnő a legnagyobb slágereit és friss Szívizomláz című album dalait hozza el a fesztiválunkra. A tökéletes szórakozás garantált.

23:00 Iron Maidnem Tribute Zenekar

Az Iron Maiden a heavy-metál királya, és a talán a műfaj legnépszerűbb bandája. Nekik tiszteleg az Iron Maidnem zenekar, életművüket emeli színpadra. Sárvár Városfesztiválján is a húrok közé csapnak.

23:55 Tűzijáték és Party Maffia

A város napját hagyományos tűzijátékkal és egy hatalmas utcabállal zárjuk. A Party Maffia az ország egyik legigényesebb partizenekara szórakoztatja a vár közönségét, legyen bár fiatal, fiatalabb vagy épp ellenkezőleg. Parti hajnalig.

Szólj hozzá!

Road Movie live koncertsorozat – program, fellépők listája

2021. augusztus 20. – programok Szekszárdon