in

2021. május 1. – programok itt

2021. május 1. – programok itt.

Mutatjuk a port.hu javaslatait

Gyógyfürdők, strandok:

2021. május 1-jétől a SzéchenyiGellértRudasLukácsPaskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitják meg kapuikat. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő. Végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő.

A fürdők pontos nyitva tartása az adott fürdő honlapján elérhető. Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal.

Mozik:

Pólus mozi: az új kormányrendeletekhez igazodva a Pólus Mozi május 1-től ismét nyitva tart, olyan filmeket lehet megnézni, mint a SpongyaBob: Ki a vízből, Scooby, Masha és a medve, Trollok a világ körül, Gru 3. stb.

Lurdy mozi is május 1-től ismét megnyitja kapuit, a Tatabánya mozi (mivel a Vértes Center bevásárlóközpont május 1-én zárva tar) csak május 2-án, vasárnap nyit.

Budapest Film mozijai (a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin) is elindítják május 1-től a műsorrendi vetítéseiket, az előzetesen a Távmoziban meghirdetett fesztiválok, filmnapok maradnak a meghirdetett időpontokban, s a virtuális térben.

Zene:

Bár nyitnak a helyek, de még nagyon kevés élőzenés esemény lesz. Ezeken a helyeken lesz zene:

Analog Music Hall

Pótkulcs

If Café, itt online jelölik a koncertet viszont van teraszuk.

Még koncertek nélkül, de megnyitott a Kobuci Kert, a Fellini Római, a Kabin, a Dunaparty Megálló, az A38 Hajó terasz.

Egyebek:

Fővárosi Állat- és Növénykertha ma megjelenik a Közlönyben a rendelet (UPDATE: megjelent a rendelet, szombaton reggel 9-kor nyit az Állatkert), holnap kinyit az állatkert is, természetesen csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni. Állatokat lehet nézegetni még a következő helyeken is: május 1-től meglátogathatjátok a macikat a veresegyházi Medveotthonbanés ha minden igaz, akkor a Budakeszi Vadaspark is megnyílik. A Nyíregyházi Állatpark, Gyöngyösi Állatkert és a Debreceni Állatkert és Vidámpark is május 1-jén nyit, a többi állatkert még nem biztos a dátumban. (Miskolczi ÁllatkertSzegedi Vadaspark; Kecskeméti Vadaskert) 

Kinyit még a Füleki Vármúzeum és a KMO Művelődési Központ is.

Ha a természetbe vágytok, május 1-jén már mehettek a Tisza-tavi Ökocentrumba is, de hétvégén nyit a Gemenc Zrt. fenntartásában üzemelő erdei vasút és az ökoturisztikai központ.

Csodák Palotája: várhatóan már május 1-jén, szombaton megnyitják kapuikat, 5000 m2-en, 2 szinten várják a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket.

Magyar Nemzeti Múzeum: a Facebook-oldalukon egyelőre egy szabadtéri program van holnapra betervezve A Múzeumkert titkai címmel. A szakmai vezetés során feltárulnak a múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók. Természetesen a Múzeumkert múltjának más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során. Jegyvásárlás

A múzeumkerti séták a következő időpontokban valósulnak meg:
-2021. május 1. szombat 10 óra
-2021. május 1. szombat 14 óra
-2021. május 2. vasárnap 10 óra
​-2021. május 2. vasárnap 14 óra

Újra megnyitja kapuit a debreceni Déri Múzeum is május 1-től.

 

Szólj hozzá!

Edda Művek – Gyere őrült

Majális 2021 – programok itt