in

2023. augusztus 20 programok Budapest – program, infok itt!

2023. augusztus 20 programok Budapest – program, infok itt!

Az előző évek Szent István-napi ünnepségeihez hasonlóan idén is többnapos rendezvénysorozattal ünnepeljük Magyarország születésnapját.

Augusztus 18-20. között a látogatókat több, mint húsz helyszín, száznál is több program, hamisítatlan fesztiválhangulat, valamint 20-án este látványos tűzijáték show várja.

Ismét eljött az idő, mikor együtt ünnepeljük Szent István királyunkat és az államalapítást. A Szent István-napi eseménysorozatot 2023-ban augusztus 18-20. között rendezik meg. A három napon át tartó fesztiválon mindenki, idősek, fiatalok, gyerekes családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programokat. Az eseményeknek Budapest számos ikonikus helyszíne ad otthont, többek közt a budai Várnegyed, a dunai rakpartok, vagy a város történelmi központja.

A hagyományos állami (pl. tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás, Szent Korona-látogatás) és egyházi (ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet) események ebben az évben is a program kiemelt részét képezik, de azok sem fognak csalódni, akik szívesebben vennének részt zenei programokon vagy inkább hazánk hagyományos ízeit kóstolnák végig. A rendezvénysorozat részeként olyan kulturális programok is helyet kapnak, amelyek bemutatják a magyar történelem és kultúra gazdagságát: történelmi bemutatók, kiállítások és kézműves vásárok teszik még színesebbé a rendezvények palettáját, a látogatók pedig megismerhetik a tradicionális kézműves mesterségeket és egyedi ajándékokat vásárolhatnak.

Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja idén is a látványos, Tűz és fények játéka elnevezésű tűzijáték show lesz, amire augusztus 20-án, vasárnap este kerül sor. A Szent István-napi tűzijáték megrendezésének komoly történelmi hagyományai vannak, 1966 óta minden évben látványos parádéval ünnepeljük az államalapítást, Magyarország születésnapját.

Augusztus 20. – Protestáns sokadalom a budai Várban

Protestáns sokadalom címen tart zenei, vallási és gasztronómiai rendezvényt a magyarországi református és evangélikus egyház az államalapítás ünnepe előtti napon, szombaton a budai Várban – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A programokat két helyszínen tartják. A Bécsi kapu téri evangélikus templomban délelőtt kórusok lépnek fel, valamint gyerekeknek tartanak a Noé bárkája bibliai történetét feldolgozó interaktív zenés foglalkozást. A délutáni orgonamaratonon református és evangélikus művészek játszanak felváltva.
A Kapisztrán téri színpadon szintén a református és az evangélikus egyházhoz kötődő zenészek lépnek fel. Délelőtt 10 órától a Kaláka együttes gyermekkoncertjével kezdődik a program, ezt követi a Trio Cantio koncertje, majd a KaleidoszPók társulat adja elő Petőfi Sándor megzenésített verseit.

Délután A magyar néplélek dalai címmel Kun Ágnes Anna operaénekes és Tóth Sámuel Csaba zongoraművész közös koncertje lesz hallható, majd a református művészeti iskolák mutatkoznak be.

zenei program a Központi Református Kórus protestáns egyházzenei koncertjével fejeződik be.
A nap a Bécsi kapu téri evangélikus templomban tartandó ökumenikus istentisztelettel zárul, amelyet a fesztivál vendégei a Kapisztrán téren felállított kivetítőn is követhetnek majd.

A program megtalálható a rendezvény Facebook-oldalán.
MTI

Bővebb: 2023. augusztus 20 programok Budapest

 

Szólj hozzá!

Túlzás nélkül mondjuk, hogy rabul ejtett ez a gyönyörű dal! Cserháti Zsuzsa – Ha néha vissza űznek téged hozzám a szép emlékek…

Mezei Elmira életrajz – infok itt