in

Ma is lesz Ridikül Jakupcsek Gabriellával – íme a január 18-ai tartalom

A műsor január 18-án 17 órakor jelentkezik a Duna Tv-n. A Ridikül témája: A nemet mondás művészete!

Luciano Pavarotti mondta egyszer azt, hogy az embert leginkább a nem-jei minősítik. Mégis sokan küzdenek máig a nemet mondással, ami az egész életünket befolyásolja, és valóban az egész jellemre kiterjed. Munka, párkapcsolat, gyermeknevelés, programok, és még rengeteg élethelyzet, amelyben kulcsfontosságú. A nemet mondás egy döntés, dönteni pedig tudni kell! Vendégeink sok-sok tapasztalat során sajátították el ennek a művészetét. Erről beszélgetünk Molnár Piroskával, Pataki Ágival, Bódy Magdival és meglepetés férfi vendégünkkel.

Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Prima Primissima-díjas, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló mûvész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Gyermekkorában, amikor édesanyja kért valamilyen segítséget arra természetesen nem lehetett nemet mondani. S abban az időben, ha az ember valamire nemet mondott, annak megérezte a kárát is. A megfelelni akarás hamar jelentkezett nála, és a mai napig jelen van az életében. Pályakezdő színésznőként nem mert nemet mondani, nehogy következő alkalommal ne hívják. Véleménye szerint egy-egy döntés után mindig kételkedünk egy kicsit abban, hogy jól cselekedtünk-e?!

Pataki Ági, producer, az első magyar szupermodell szerint igent sokkal könnyebb mondani, ugyanis ezt nem követi magyarázat. Nemet mondani nehezebb, de a kockázata kisebb, mint egy igennek, ugyanis ez utóbbit sok esetben megbánhatjuk. A nemeket nehéz megfogalmazni, de van, amikor érdemes úgy mondani, hogy az a későbbiekben akár igen is lehessen. Fiatalon sok igent mondott, most élvezi a nemet mondás luxusát. Ági egy-egy döntés előtt sok esetben időt kér a dolgok átgondolására.

Bódy Magdi, énekes, zeneszerző, producer, énektanárnő elmondása szerint ösztönös gyermek volt és rengetegszer mondott nemet. Azonban nem mindegy az, hogy hogyan is fogalmazzuk meg azt. 15 évet töltött Amerikában, egy kemény időszak után egy évre teljesen leállt és elkezdett csak magára koncentrálni. S erre szüksége volt, mert ez idõ alatt megjöttek azok a válaszok, amit keresett.

Szólj hozzá!

Elhunyt Szabó Duci – 95 évet élt a kiváló színésznő

Ma ünnepel Nyilasi Tibor – parádés góljával köszöntsük