in

Meglepő érdekességek a Szomszédok sorozatból

Meglepő érdekesség rovatunkban a Szomszédok sorozatból csemegézünk.

Mutatjuk a wikipedia összeállítását.

A sorozatban mindig csütörtök van (ill. némely esetben szerda esti, illetve péntek reggeli jelenetek is láthatóak), ezt többször is kijelentik a szereplők. A szappanoperát a készítők eredetileg csütörtöki sugárzásra szánták, tulajdonképpen a szereplők minden második csütörtöki napját követhetjük benne figyelemmel.

Valószínűleg nem véletlen, hogy a Kézdy György által alakított gégészorvost Virág doktornak hívják. A tanú című filmben ő játssza Virág elvtárs egyik „fiát”.

Az 1990. május 3-án sugárzott (79.) fejezetben a család felköszönti Takács Pista bácsit a 70. születésnapja alkalmából – alakítója, Zenthe Ferenc egy héttel korábban ünnepelte a saját születésnapját.

A főszereplők mindegyike egyszerre egy közös jelenetben nagyon ritkán szerepel. Ilyen ritka epizód a 63., a 148., a 305. (itt a főbb mellékszereplők is jelen vannak) és a legutolsó, a 331.

Több alkalommal előfordult a sorozatban, hogy az alkotók a civil életben házasságban élő színészeket foglalkoztattak egyidejűleg, viszont a sorozatban idegeneket, vagy egymásnak közömbös embereket játszottak. Pl.: Vágási Jutka és Tamás, a pilóta (Ivancsics Ilona és Csernák János), Veres úr és Szép Ilonka (Kautzky József és Kállay Ilona), Rezső pincér barátnője és Szelényi János (Papadimitriu Athina és Trokán Péter), Oli úr és egy öngyilkosságot megkísérlő lány a 96. fejezetben (Bajor Imre és Hámori Eszter).

A II. rész elején a szereplők névsorában Máriássy József helyett már Máriáss József szerepel. Abban a jelenetben, amikor reggel megszólal az ébresztőóra, Hofi Géza Próbálj meg lazítani c. száma megy. A végén Zenthe Ferenc még mint Takács szerepel.

Film a filmben jelenség: a 8. fejezetben Julcsi Takácséknál nézi a Szomszédokat, amikor Ádám este hazaér és Almával találkozik. Valamint a legelső fejezetben Jutka édesapja a televíziót nézi, amikor ott bejelentik, hogy új sorozat, a magyar gyártású teleregény, a Szomszédok sugárzását kezdi el a Magyar Televízió.

Taki bácsi nem látta

A 16. részben megy egy jelenet a 2×2 néha 5 filmből, amelyben Zenthe szerepel (énekhangja: Vámosi János). Taki bácsi pedig azt állítja, hogy ő nem látta a filmet.

A 28. fejezetben Etus és Virág doktor színházba mennek, ahol Bessenyei Ferenc az énekes-táncos főszereplő; a stáblistában nem szerepel.

A 45. fejezetben Jutka a diákjaival egy népdalt hallgat meg kazettáról (Elmegyek, elmegyek), amit Palócz László énekel, aki a sorozatban Sümeghyt játssza.

Sümeghy lakásában több régi fotó látható a falon bekeretezve. A képek valójában Palócz László korábbi operadarabjaiból való jelenetek és ő maga látható a képeken.

A 45. fejezetben Feri munkahelyén, a nyomdában az Őszidő c. újság címlapját mutatják meg neki, amin Zenthe Ferenc látható, Taki bácsi megformálója. Feri szeretne vinni a nyugdíjas szomszédainak (Takácséknak) a lapból egy példányt, de a főnöke nem engedi. A Szomszédok világában Taki bácsi és Zenthe Ferenc értelemszerűen nem ugyanaz a személy.

A Szomszédok érdekességek összeállítás folytatódik

Szólj hozzá!

10 feledhetetlen idézet Rejtő Jenőtől

Szavazz! Ki a kedvenced a Szomszédok főszereplői közül?