in

48 évig tartott a Szabó család – emlékszel a sorozatra?

13 éve, 2007. május 24-én hallgatott el örökre a legendás rádiójáték, a Szabó család. Az Újságmúzeum 21 pontban emlékezik a 48 évig tartó sorozatra!

1. 1959. június 30-án, kedden este adta le a Kossuth rádió az első harminc perces részt. A készítők kezdetben tíz epizódot gondoltak, ám akkora siker lett, hogy végül 2500 rész után szűnt meg a Szabó-család.

2. Mindenképpen családnevet akartak a sorozatnak. Felvetődött a Kiss család, a Kovács család és a Nagy család, ám végül a Szabó család mellett döntöttek, de nem azért mert Szabó Ernő alakította az egyik főszereplőt.

3. A Szabó család a készítők által kitalált angyalföldi Lapály utca 27/b-ben lakott. A hatvanas évek elején leizzadtak a pesti postások, ugyanis napi rendszerességgel adtak fel leveleket a nem létező Lapály utcába, a hallgatók egy része komolyan azt gondolta, ott lakik a família. Később aztán a rádiójáték szerint a Lapály utca 24 szám alá, egy tágasabb lakásba költözött a család.

4. 1964-ben felháborodott olvasói levél érkezett a Tükör újság szerkesztőségébe, amely egy korábbi lapszámban a Szabó családról írt. „Kedves szerkesztő elvtárs! Mikor a Tükör című lapot megveszem és egy példányért tíz darab ropogós zsemle árát fizetem ki, szellemi termék után vágyom. És helyette adnak Szabó-limonádét” – írta a fehérvári önkéntes kritikus

Forrás, teljes bejegyzés itt

Szólj hozzá!
Hirdetés
Ajánló:

13 éve ért véget a Szabó család – nosztalgiázzunk!

Csík zenekar – Boldog születésnapot!