5 kedvencünk Hofi Gézától

Hirdetés

Hofi Géza a magyar kabaréműfaj bekategorizálhatatlan nagyágyúja, akinek egyéni stílusán generációk nőttek fel, többek között én is. – írja az nlcafe.hu szerzője.

A Rádiókabarékban és a szilveszteri műsorokban elképzelni nem tudtam, hogy ne szerepeljen. Sőt, ezeket igazából csak miatta néztem, hallgattam.

Egyszer, amikor betegség miatt nem tudott fellépni, megkérdezték a rajongók, hogy akkor aznap este ki alakítja „a Hofit”? A válasz egyértelmű. Hofi unikum volt, utánozni lehetetlen.

Az alábbi 5 kedvencemből kiderül, miért.

1. „Állandóan megmagyarázzák a magyar futballt”

A hazai foci helyzete egész pályafutása alatt az egyik kedvenc témája volt. E felvétel 1972-ben készült, de a téma és a sírva röhögős viccek akár ma, negyven évvel később is aktuálisak.

2. „Ha én gazdag lennék”

Az ismert sláger feldolgozása nem maradhatott ki a repertoárjából, hiszen a dal és a szöveg adta magát. Sikerének titka ugyanis éppen az volt, hogy a nép nyelvén szólt, a nép életéről.

3. „Bolond is lennék”

Hofélia című önálló estjét ötszázszor mutatta be a Madách Kamarában megunhatatlan poénokkal. Már ha valakinek van kedve azon nevetni, hogyan süllyed a kultúra színvonala.

Még van jelenetünk – klikk.

Hirdetés

Lapozz, összeállításunk a következő oldalon folytatódik! 

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!