in

84 éves korában elhunyt Tiboldi Mária

84 éves korában elhunyt Tiboldi Mária, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, a Budapesti Operettszínház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A gyászoló család nevében mély fájdalommal tudatjuk, hogy Tiboldi Mária, magánénekes, Jászai-díjas, a Budapesti Operettszínház Örökös Tagja, a Halhatatlanok Társulatának tagja, Robert Stolz aranyérmes és Kálmán Imre emlékplakettel díjazott színművész, Velence város díszpolgára, Szolnok város arany érdemrenddel kitüntetett művésze életének 85. esztendejében a mai napon délután csendesen elhunyt. Temetéséről később intézkedünk – írja az ATV.
Kálmán Imre zenéje már gyermekkorától kezdve lenyűgözte. Miután sikeresen elvégzett a Színművészeti Főiskolán, pályafutása a Szegedi Nemzeti Színházban kezdődött, ahol az első lehetőségét a Cirkuszhercegnő főszerepében kapta meg, majd a Csárdáskirálynőben Vereczki Szilvia szerepét alakította. Ezt követően a Fővárosi Operettszínházban folytatta pályafutását.
Kálmán Imre zenei világával való mély kapcsolata lehetővé tette számára, hogy az operett műfajának remekeivel világszerte színpadokat járjon be. Moszkvától Izraelig, Bécstől Amsterdamig, Berlintől Tokióig számos helyen megismerték és elismeréssel fogadták előadásait. Repertoárjának kiemelt darabjai közé tartoztak a Csárdáskirálynő, a Cirkuszhercegnő és a Marica grófnő.Évtizedeken át ezeket az operetteket három különböző nyelven adta elő a világ különböző pontjain, egészen 2001-ig. Az emlékezetes alkalomra, Kálmán Imre születésének 100. évfordulójára, részt vett a Kálmán Show című énekes-műsorban, amelyet a német, az osztrák és a magyar televízió közösen készített.

Az életrajzi könyv, “Művészbejáró,” amely Kálmán Imre pályáját és életét örökíti meg, 2018-ban látott napvilágot, hozzájárulva a művész örökségének megőrzéséhez és továbbadásához.

 

 

Szólj hozzá!

Nyugodjon békében! Könnyes szemmel néztük Avar István előadását!

Megjegyzel mindent? Retró memória KVÍZ 56.rész- Egy kép Bikini együttesről