in

A csodadoktor 2. évad 63. rész tartalom – nézd online

A csodadoktor 2. évad 63. rész tartalom – nézd online.

2021.07.06., Kedd 20:15 – 2. évad, 63. rész (148. epizód)

Ferman neheztel Ali-ra, amiért elmondta az esetüket Vuslat asszonynak. Tanju és Demir kockázatos műtétet hajtanak végre, melynek során komplikációk lépnek fel. Tanju a történtek után egyedül szeretné megoldani a felmerülő problémát.

Adil doktor úgy dönt, hogy kideríti Vuslat asszony kilétét. Ali kényszerhelyzetbe kerül, és meg kell szakítania minden kapcsolatot Ezo-val.

Doruk-ban egyre csak nő az ellenérzet a többiek iránt, miután Vuslat asszony elbeszélgetett vele. Adil doktor szembesíti Ali-t azzal, hogy mit tudott meg új vezetőjükről.

A sorozatról

A csodadoktor (eredeti cím: Mucize Doktor) török orvosi drámasorozat, főszereplője Taner Ölmez. Törökországban a sorozatot 2019-ben, Magyarországon 2021-ben mutatták be, szinkronizálva.

A sorozat a Good Doctor (koreaiul: Gut Dakteo) című, dél-koreai díjnyertes sorozaton alapszik. Magyarországon Doktor Murphy (eredeti cím: The Good Doctor) címmel mutatták be az amerikai sorozatot, amely a koreai sorozat újraforgatása.

A film valódi alapját olyan autista savantok adták, mint a magyar származású Seth F. Henriett.[1]

Történet

Ali Vefa autista, ennek ellenére a nagy álma, hogy sebészorvos legyen, közel van a megvalósuláshoz.

Ali már hétéves korától kezdve orvosi könyveket olvas, amiket a „bácsikájától” kapott kölcsön. Nem csak a szöveget tudja megjegyezni, hanem az egyes szervek működését és az egymáshoz való kapcsolatukat is megismeri. Szinte semmit nem felejt el.

Azért akar orvos lenni, mert a bátyja meghalt egy balesetben gyerekkorukban. Az orvosi egyetemet kiemelkedően végezte el. A fiatal férfi útra kel, hogy tudását Isztambulban egy csúcstechnikás magánkórházban bizonyíthassa.

Megérkezve az isztambuli repülőtéren szemtanúja egy balesetnek, ahol egy kisgyerek életveszélyesen megsérül, és azonnali beavatkozásra van szükség. Ali kitalál egy módszert, és a helyszínen összebarkácsolt szerkezettel helyreállítja a fiú légzését, hogy alkalmas legyen a kórházba szállításra. Ez előtt a biztonságiakkal is meg kell küzdenie, hogy kést szerezzen a műtéthez. Ali az eszméletlen fiúval megy a mentőautóval, és további kezelést alkalmaz, mert útközben problémák lépnek fel a fiú belső sérülései következtében.

Eközben a kórházban az igazgatóság türelmetlenül várja, hogy megérkezzen, és dönthessenek sorsáról, hogy egyáltalán alkalmazni fogják-e. Kockázatot látnak benne, hogy Ali autista, mivel hibázhat és ezzel tönkretenné a kórház szakmai hírnevét. Ali nem akarja magára hagyni az első betegét. Mivel azonban civil ruhában van, a kórház biztonsági emberei kivezetik az épületből „a furcsán viselkedő civilt”, és nem engedik visszamenni. Így a megbeszélt találkozóra nem érkezik meg időben.

Nézd online: 

Szólj hozzá!
Hirdetés

Fucsovics mai meccse: Wimbledon 2021 – Fucsovics – Djokovics: információk

KVÍZ! Retró kérdésekben mennyire vagy otthon?