in

A fehérje vagy a spenót ad erőt izmainknak?

Miért is kéne választani a két összetevő közül? Ugyanis számos olyan finomságot elkészíthetünk, amelyek a konditermekbe járók kedvencét, a tojásfehérjét és a tengerészek titkos fegyverét, a spenótot is tartalmazzák. Ilyenek a „spenótos ToTu-tészta” és a „spenótos ToTu-s palacsinta”.

– Elsősorban tejmentesen táplálkozó tejfehérje-allergiásoknak és laktózérzékenyeknek fejlesztettük ki a tejtermékeket pótló termékcsaládunkat, de hamar a testépítők nagy kedvence is lett a ToTu, amely se szénhidrátot, se zsírt nem tartalmaz. És ha ezeket az előnyös tulajdonságokat kombináljuk Popeye és a tengerészek titkos fegyverével, biztosak lehetünk a sikerben. Nem csak beltartalomban, de ízvilág tekintetében is – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

Spenótos ToTu-tészta (2 főre)

Hozzávalók:

25 dkg a diétánkba illeszthető tészta

12,5 dkg bébi spenót

20 dkg ToTu krém

2-3 evőkanál kókuszolaj

2-3 gerezd fokhagyma

1-2 teáskanál citromlé

törött bors

A tésztát a csomagolásán feltüntetett módon kifőzzük. Az összezúzott fokhagymát pár percig pirítjuk a felforrósított kókuszolajon. Hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a levelek összeesnek, hozzákeverjük a citromlével elkevert ToTu krémet. Ha szükséges adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet is, végül hozzáforgatjuk a kifőzött, leszűrt tésztát, és már fogyaszthatjuk is.

Spenótos ToTu-s palacsinta (4 db)

Hozzávalók:

a spenótos fűszeres palacsintához:

10 dkg ToTu Rögös

1/2 dl szódavíz

1 evőkanál citromlé

4 tojás

3 evőkanál felolvasztott kókuszolaj

2,5 dkg bébispenót

fél teáskanál só

a palacsinta töltelékéhez:

1-2 evőkanál kókuszolaj

10 dkg bébispenót

20 dkg ToTu krém

1-2 teáskanál citromlé

törött bors

1-2 gerezd fokhagyma

a palacsinta sütéséhez:

diónyi kókuszolaj

a tálaláshoz:

sonka chips

saláta

A palacsinta elkészítése nagyon egyszerű. Valamennyi hozzávalóját, a spenót kivételével, turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Hozzákeverjük a kisebb darabokra vágott spenótot. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon mindkét oldalán átsütjük. Félretesszük.

A töltelékhez a felforrósított olajban pár percig pirítjuk az összezúzott fokhagymát. Rádobjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a levelek összeesnek. Hozzákeverjük a citromlével elkevert ToTu krémet. Ha szükséges pár evőkanál vizet is adhatunk hozzá. A palacsintákra kenjük, feltekerjük.

A sonka chipshez vékony szelet szalonnákat sütőpapíros lemezre fektetünk, majd a sütő grill fokozatán 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.

Tálaláskor a palacsintákat salátaágyra fektetjük, és megszórjuk sonka chips-szel.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Szólj hozzá!

Ismét lesz „Varázslat Mesterei Gyerekeknek” rendezvény

Népszerűek voltak a tejmentes „sajtfalatkák” a MentesFeszten