in

A légtisztító berendezés használatának előnyeiről

A légszennyezés nemcsak a zsúfolt nagyvárosok utcáin, hanem a zárt épületekben is problémát okozhat. Egy szellőztetés alkalmával beáramolhat a lakásokba, irodákba, iskolákba a por, a gépjárművek kipufogógázai, ez pedig akár a gyermekek, akár a felnőttek esetében megbetegedést okozhat.

Ha már az utcán nehéz megoldani azt, hogy ne jusson az ember tüdejébe káros anyag, jó volna megoldást találni arra, hogy otthon friss levegőt lehessen belélegezni. A jó hír az, hogy létezik olyan eszköz, amely meg tudja tisztítani a levegőt, amit nagyon könnyen meg is lehet rendelni a TisztaLevegőt webshopjából.

 

Többféle légtisztító is létezik

 

A legmodernebb légtisztító berendezések képesek megtisztítani a kórokozóktól a levegőt. Többféle légtisztító létezik, van, amelyiket kimondottan valamilyen ingatlanban lehet optimálisan működtetni, például lakásban vagy irodában, de van olyan típus is, ami autóban vagy buszban is üzemeltethető.

 

A lakásba, irodába való készülék nagyobb, míg a másik változat kisebb helyet foglal el. Méretüktől függetlenül mindkét változat nagyon hatékonyan tisztítja meg a levegőt, és semlegesíti a vírusok mellett a baktériumokat és a gombákat is, csakúgy, mint az illékony szerves vegyületek 99,9 százalékát. A fenti webáruházban kapható berendezéseket elfogadta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNK), ami régebben ÁNTSZ-ként volt ismert. Még az Egyesült Államok élelmiszer és gyógyszerfelügyelete, az FDA is minősítette ezeket az eszközöket.

 

A modern légtisztító berendezések működéséről

 

A szóban forgó zárt helyiségekbe szánt légtisztítók öt lépcsőben végzik el a levegő megtisztítását. Az első lépés az előszűrés, ennek alkalmával a levegőben található nagyobb részecskéket rostálja ki a készülék, mint például a port. Ha ez lezajlott, akkor jöhet a második fázis, azaz a magas hatásfokú ezüstionos légszűrés. Ez nem csak egy hangzatos név, hiszen ebben a ciklusban kerül sor a baktériumok és vírusok semlegesítésére, valamint a finomszemcsés szennyeződések eltávolítására is.

 

Ezek után következhet a nanokristályos szűrés. A természetes, nem fém alapú kristályok segítségével lehet kiszűrni a levegőből minden veszélyes gázt, mint amilyen a formaldehid és a benzol, de az illékony szerves vegyületek és a kellemetlen szagok is eltüntethetők.

 

A negyedik lépésben szerepet kap az UV-lámpa: ez nemcsak fertőtleníti a levegőt, hanem a megmaradt vírusok nagy részét is elpusztítja. Az utolsó fázis a plazmasterilizálás, ami éppen annyira izgalmas, mint amilyennek hangzik. A plazmagenerátor pozitív és negatív ionokat állít elő, amelyek a levegőben semlegesülve nagy mennyiségű energia előállítására képesek. Ennek során a helyiség teljes levegője fertőtlenítésre kerül. Az ötlépcsős folyamat fél óra alatt megtisztítja egy átlagos méretű nappali levegőjét.

 

A járművekbe szánt berendezés négy lépcsőben dolgozik

 

Nagyon hasonló a működési elve a kisebb légszűrőnek. Ez az előszűrést követően három lépcsőben szűri ki a levegőből az oda nem illő dolgokat.

Szólj hozzá!

Junkies dal- és klippremier a májusban érkező “Vészharang” albumról: Királyi többes

Hogyan válasszuk ki a tökéletes beépíthető kandallót?