in

A szalagok kihagyhatatlanok 

Aki barkácsolni szeret vagy hivatásszerűen foglalkozik szerelési munkákkal, biztos nagyon sokféle szalagot ismer és tart a felszerelései között. Van számos olyan szalagtípus, ami minden háztartásban megtalálható, de olyan is, amiket csak speciális helyzetekben vetnek be a szakemberek. 

Egy biztos, a szalagok sok fajtája megkönnyíti mindennapjainkat, és hasznos segítséget jelent sok feladat megoldásához.

A megfelelő szalagot a megfelelő feladatra

A Mentool.hu szilikonok, purhabok, ragasztók, tömítők oldalán a kiváló minőségű termékek között sok remek szalagot találhatsz. Hiszen gyakran érezhetted már talán te is, hogy ezekből a sokoldalúan használható remek segédanyagokból szinte soha nem elég. Olyan ez, mint a varrónők számára a cérna és a tű. Mindig van egy-egy olyan új és kiválóan felhasználható darab, amivel bővíthető a készlet.

Az univerzális ragasztószalag például minden háztartásban remek szolgálatot tesz, de irodákban és számos iparágban is az alapfelszerelés részét képezi. Az egyik leggyakrabban használt csomagolási segédanyag, költözéseknél, csomagfeladásnál, de még az ajándékok csinos papírjának lezárására is előszeretettel alkalmazzuk. 

Otthoni és szakipari feladatokhoz

A mérőszalagok is kihagyhatatlanok mind a privát, mind pedig a professzionális életünkből. Valamit ugyanis biztos mérni kell, hogy a terveinket pontosan és hibátlanul tudjuk megvalósítani majd a jövőben. 

Nemcsak a ruhavarráshoz, hanem az új bútorok megméréséhez vagy a faanyagok méretre vágásához is szükségünk van a mérőszalagokra. Alaptartozék tehát minden szerelőládában, beszerezheted már klasszikus, de mágneses változatban is.

Persze speciális feladatokhoz is számtalan remek szalagtípus közül válogathatunk ma már a szakkereskedésekben, legyen szó akár azok virtuális polcairól is. Nem mindegyik fajtájuk közismert, de ez nem azt jelenti, hogy ne jelentenének nagyon nagy segítséget a mindennapokban. 

A teflonszalagokat például a vízvezetékek szerelésekor előszeretettel alkalmazzák, valamint ma már a gázcsövek javítása is elképzelhetetlen lenne nélkülük. Gondoskodnak ezek szivárgásmentességéről, rendkívül strapabíróak, és akár extrém körülmények között is remekül teljesítenek.

Sokoldalú használat

Valószínűleg mindenki ismeri és talán használta is már a szigetelőszalagok népes családjának valamelyikét. Nagyon gyakran arra szokták használni szereléskor, hogy vezetékeket vagy kábeleket szigeteljenek vele, illetve azokat árnyékolják. Kihasználják azt a remek tulajdonságát, hogy nedvességálló és igazán jól tart és szinte alig kopik. 

A különféle színű szigetelőszalagokkal akár meg lehet különböztetni például vezetékeket, ha nem áll rendelkezésre eltérő színű belőlük. Nagyon praktikus és hasznos megoldás. A szalagokkal sok probléma megoldható, válaszd mindig a feladathoz legjobban illőt!

Szólj hozzá!

Ezt a dalt mindig megkönnyezzük! Magyarország, szeretlek! zenekar – Úgy szeretném meghálálni

Mit tanul egy rendezvényszervező?