in ,

Adventről gyerekeknek

Adventről gyerekeknek.

Advent – a készülődés, várakozás ideje

A december elsejével kezdődő adventi időszak karácsony szenteste, Krisztus születésének napján ér véget. Elnevezése a latin adventus szóból származik, jelentése: eljövetel, s így advent huszonnégy napjában Jézus Krisztus eljövetelére várakozik kicsi és nagy egyaránt.

Az adventi időszak egyben a karácsonyi előkészület ideje. Ilyenkor előkerülnek az adventi lakásdíszek az adventi naptár, kicsi és nagy együtt számolja a napokat, mennyit kell még karácsony estig aludni. Ennek az időszaknak talán a legszebb dísze az adventi koszorú, amelyet készen is megvehetünk, de értékesebb, ha mi magunk készítjük el.

Nem kell sok dolog hozzá, egy koszorú alap, négy gyertya, s ötletes díszítő elemek – szárított narancs, fenyőfaág, masnik, termések. A gyerekek kedvence az adventi naptár, amely 24 kis meglepetést rejteget karácsonyig, kis csokikat, vagy apró ajándékokat. A készülődés még bensőségesebb, ha a család együtt tölti az estéket, mesélnek, énekelnek, s együtt várják a kis Jézus születését. – írja az egyszervolt.hu

Advent a karácsony előtti időszak, amely négy vasárnapból áll. Az első vasárnaptól számítva minden vasárnap egy gyertyát gyújtanak meg az adventi koszorúban. A négy gyertya a reményt, a békét, a szeretetet és az örömöt jelképezi.

A gyerekeknek az advent az ünnepekre való készülődés időszaka. Ez egy idő a családdal és a barátokkal való együttlétre, a közös játékra és a hagyományok megünneplésére.

Adventi hagyományok

Az adventi időszakban számos hagyományt tartanak. Néhány népszerű hagyomány a következő:

 • Adventi koszorú: Az adventi koszorú egy karácsonyi koszorú, amelybe négy gyertyát helyeznek. A gyertyákat minden vasárnap megvilágítják, hogy jelképezzék a karácsony közeledtét.
 • Adventi naptár: Az adventi naptár egy olyan naptár, amelyben minden napra egy kis ajándékot, édességet vagy játékot helyeznek el. A gyerekek minden nap kinyitják a naptár egyik ablakot, hogy megkapják a meglepetésüket.
 • Adventi éneklés: Az adventi időszakban sok karácsonyi dalt szoktak énekelni. Ezek a dalok gyakran a karácsonyi ünnepről, a szeretetről és az örömről szólnak.
 • Adventi történetmesélés: Az adventi időszakban gyakran olvasnak gyerekeknek karácsonyi történeteket. Ezek a történetek gyakran a Jézus születéséről, a karácsonyi csodákról és az ünnep öröméről szólnak.

Adventi tevékenységek gyerekeknek

Az adventi időszakban számos tevékenységet végezhetnek a gyerekek. Néhány népszerű tevékenység a következő:

 • Adventi dekorációk készítése: A gyerekek segíthetnek a szüleiknek adventi dekorációk készítésében. Ezek a dekorációk gyakran fenyőágakból, gyertyákból és egyéb karácsonyi díszekből készülnek.
 • Karácsonyi versek és dalok tanulása: A gyerekek megtanulhatják a karácsonyi verseket és dalokat, hogy előadhassák őket a családjuknak és barátaiknak.
 • Karácsonyi történetek olvasása: A gyerekek olvashatnak karácsonyi történeteket, hogy többet megtudjanak a karácsonyi ünnepről.
 • Karácsonyi ajándékok készítése: A gyerekek készíthetnek karácsonyi ajándékokat a családjuknak és barátaiknak. Ezek az ajándékok gyakran kézműves termékek, például gyertyák, díszek vagy sütemények.

Az advent egy csodálatos időszak a gyerekek számára. Ez egy idő a családdal és a barátokkal való együttlétre, a közös játékra és a hagyományok megünneplésére.

Példák arra, hogyan magyarázhatjuk az adventet gyerekeknek:

 • “Az advent egy olyan időszak, amikor várjuk a karácsonyt. A karácsony Jézus születésének ünnepe. Jézus egy nagyon jó ember volt, aki szerette az embereket. Az adventi időszakban sok jó dolgot tehetünk, például segíthetünk másokon, vagy kedvesek lehetünk egymással. Így is készülhetünk a karácsonyra.”
 • “Az adventi koszorún négy gyertya van. Minden vasárnap gyújtunk meg egy gyertyát. A gyertyák a reményt, a békét, a szeretetet és az örömöt jelképezik. A remény azt jelenti, hogy hiszünk abban, hogy jó dolgok fognak történni. A béke azt jelenti, hogy békében élünk egymással. A szeretet azt jelenti, hogy szeretjük egymást. Az öröm azt jelenti, hogy boldogok vagyunk. Az adventi időszakban ezeket a dolgokat is ünnepeljük.”
 • “Az adventi naptárban minden napra egy kis ajándékot találsz. Ezeket az ajándékokat a szüleid vagy a nagyszüleid készítették neked. Az ajándékok örömet hoznak neked. Az adventi időszakban ezeket az ajándékokat is ünnepeljük.”
Szólj hozzá!

Eurojackpot nyerőszámok fríss – az Eurojackpot 2023. november 24-ei nyerőszámai

Hány éves Gáspár Zsolti? Íme a válasz!