in

Antal Imre fantasztikus zongorajátéka

Közismert, hogy Antal Imre tévés karrierje előtt zongoristaként beutazta a világot, de jobb kezének hirtelen ízületi gyulladása miatt véget ért pályafutása. Szerencsére zongorajátékáról még elérhető néhány felvétel.

Hódmezővásárhelyen született, ahol szülei pedagógusok voltak. Gyermekként zongorázni tanult, és egy iskolai fellépésének híre eljutott a szegedi konzervatórium igazgatójához, aki felvette az intézménybe. 1951-ben a család felköltözött Pestre, és ő az Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait, 1959-ben kitüntetéssel végzett.

Az Országos Filharmónia szólistája lett, hangversenykörútjain bejárta a fél világot. Két ízben VIT-díjat, Bolzanóban a Busoni versenyen második díjat, 1966-ban Budapesten a Liszt versenyen első díjat nyert.

Idehaza a Fiatal Művészek Klubjában talált módot a feloldódásra, ahol hangversenye előtt és után állandóan vicceket mesélt. Erre figyelt fel Békés József író, televíziós szerkesztő, aki elhívta műsorvezetőnek a televízióba.

Felívelő zenei pályafutásának a hatvanas évek végén a jobb kezében fellépő ízületi gyulladás vetett végett, egyre nehezebben játszott, és végül fel kellett adnia zongoraművészi ambícióit.

Szólj hozzá!

Fekete kömény olaj online rendelés, ár, info

Tamarin lekvár online rendelés, ár, info