in

Avar István 2014 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

Avar István 2014 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

A magyar színház- és filmművészet egyik kiemelkedő alakját, Avar Istvánt, 2014. szeptember 13-án veszítettük el. Az érdemes és kiváló művész egy hosszú és gazdag pályafutás során számos emlékezetes pillanatot hagyott maga után a színpadon és a filmvásznon. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész élete és munkássága méltó arra, hogy örökké emlékezzünk rá.

Avar István a Színház- és Filmművészeti Főiskola színpadi beszédtanáraként és később egyetemi tanárként is tevékenykedett, számos fiatal tehetséget nevelt fel és inspirált a színészeti pályára. Tanszékvezetőként is dolgozott, és a szakma iránti elkötelezettsége példaértékű volt.

2001-ben, Sinkovits Imre halála után, Avar Istvánt a nemzet színészei közé választották, ezzel is elismerve hatalmas hozzájárulását a magyar színjátszás világához. Ő volt az a színész, akit a közönség és a kollégák is egyaránt tiszteltek és szerettek.

Bár utoljára 2012-ben lépett színre a Pesti Színházban, emlékeinkben mindig élő marad. Romló egészségi állapota sajnos nem tette lehetővé számára, hogy visszatérjen a színpadra. Az őszinte rajongók és a szakma részéről érzett hiánya fájdalmas volt, de emlékeinkben örökké él tovább az a szenvedély és tehetség, amivel színpadra lépett.

Avar István hosszú életútja során számos kihívással nézett szembe. Kétszer is szívrohama volt, megműtötték a gyomrát és a szívét is. Bár testileg megpróbálták legyőzni a betegségeket, sajnos végül a természet erejének engedett.

Az ő utolsó kívánságához hűen, búcsúztatása szűk családi körben történt, ahol azok, akik a legközelebb álltak hozzá, elköszönhettek tőle.

Avar István emléke sosem fog elmúlni. Ő volt az a művész, aki élete során nem csupán a színpadon, hanem az emberek szívében is helyet foglalt.

Az általa megformált karakterek és alakítások örökké élnek tovább a magyar színháztörténetben, és mi, akiknek volt szerencsénk látni őt játszani, sosem fogjuk elfelejteni azt a varázslatot, amit teremtett. Avar István, örökké a szívünkben maradsz.

Szólj hozzá!

Eurojackpot nyerőszámok fríss – az Eurojackpot 2023. szeptember 12-ei nyerőszámai

Caramel duplakoncerttel tér vissza a Vígszínházba – jegyek itt