in

Az amerikai álom testközelből, avagy utazás az Egyesült Államokba

Elutazni az USA-ba sokak bakancslistáján szerepel hazánkban is, melyben nem kevés szerepe van az amerikai filmeknek, sorozatoknak is. 

 

Hisz ki ne álmodozott volna még arról, hogy végigsétál a híres hollywoodi Walk of Fame-en, szelfizik a New York-i Times Square nyüzsgő forgatagában, vagy elmerül Las Vegas csillogó kaszinóinak világában, akárcsak a kedvenc filmjének szereplői? 

Az Államokba utazni manapság szerencsére viszonylag egyszerű, és ha nem egyénileg vágnánk neki a nagy kalandnak, akkor lefoglalhatjuk a helyünket a Premio Travel amerikai utazásaira is. 

 

Az iroda jelenleg kétféle utat szervez az USA-ba: egy körtúrát a nyugati partra és egy USA-Kanada körutazást az északkeleti régióba. Válasszuk bármelyiket is, mindenképp csodás élményekben lesz részünk.

 

A vadnyugat és az álmok városai

 

Ezen a kéthetes utazáson a repülőnk egy átszállás után Los Angelesben ér földet. A következő napon a csoport megtekinti az angyalok városának nevezetességeit, Beverly Hillst, a Rodeo Drive-ot, a Sunset Boulevardot és persze a Hollywood Boulevard sem maradhat ki a sorból. 

 

Ezután a Grand Canyon következik, melyet az USA talán leghíresebb útján, a 66-oson közelítünk meg, mely kelet-nyugati irányban átszeli az egész országot. Persze ekkora utat nem teszünk meg, ugyanis úti célunk a már említett Grand Canyon mellett a Colorado-folyó és a Painted-sivatag. 

 

Utunk során nem hagyjuk ki a kaszinók városát, Las Vegast sem, ahol egy esti városnézésen betekintést nyerhetünk ebbe a csillogó, mindig nyüzsgő világba.

 

Ezután következik San Francisco és a partvidék, mely az említett városon kívül magába foglalja Santa Barbara és Santa Monica városát is. Végül még egy napot eltöltünk Los Angelesben, mielőtt hazarepülnénk.

 

Két ország határán

 

Akit inkább az északkeleti rész vonz, az remekül fogja érezni magát egy ugyancsak kéthetes USA-Kanada körutazáson. Az első állomás itt Washington D. C. lesz, mely tulajdonképp az USA fővárosa. Ezután Philadelphia és New Jersey, majd a Nagy Alma, New York City következik. 

 

Innen utunk Bostonba vezet, majd átkelünk a kanadai határon, és Montrealban töltünk egy kis időt, hogy aztán innen továbbálljunk Québec-be. Mindemellett nem hagyjuk ki Kanada fővárosát, Ottavát sem, illetve Torontóba is ellátogatunk.

 

Végül megcsodáljuk a világhírű Niagara Fallst, mely az amerikai-kanadai határon fekszik. Másnap fáradtan, de csodás élményekkel telve repülünk haza.

 

Néhány fontos információ

 

A belépéshez mindkét országba szükséges az úgynevezett elektronikus beutazási engedély, ezt indulás előtt, online kell igényelni, a visszaigazolást pedig érdemes kinyomtatva magunkkal vinni.

 

Az elektromos hálózat nagyban eltér az európaitól, ezért mindenképp legyen nálunk amerikai típusú átalakító, hogy tölteni tudjuk az eszközeinket.

 

Bár mindkét országban a dollár a hivatalos fizetőeszköz, azonban az USA és a kanadai dollár nem ugyanaz! Érdemes mindkettőből váltani még az utazás előtt, de dombornyomott bankkártyával kinn is tudunk fizetni.

Szólj hozzá!

Mi szól egy kiváló szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás mellett?

Nem a fal nehezíti meg a festést, hanem az ismerethiány!