in

Az elfeledett autóversenyző – emlékfilm készült Kesjár Csabáról, akit soha nem lehet elfelejteni

Az “Az elfeledett autóversenyző” című tízperces videó a Szilas Continental Stúdió munkája, és bemutatja Kesjár Csaba versenyzői pályafutását, amely az 1980-as években hihetetlenül ígéretesnek indult.

Kesjár számos sikert ért el, és rendkívül tehetségesnek bizonyult a versenypályán. A Formula Eastern és az osztrák F3-as bajnokság győzteseként számos reményt hordozott a hazai autósport számára.

Az igazán emlékezetes pillanat azonban az volt, amikor lehetőséget kapott, hogy Magyarországon teszteljen egy Formula-1 autót. Ez az esemény az 1987-es Magyar Nagydíj hétvégéjén történt, amikor a Zakspeed csapatánál ült be a versenyautóba. Ezzel Kesjár Csaba történelmet írt, hiszen ő volt az első magyar pilóta, aki ekkora versenyzői szinten szerepet kapott.

Sajnos, a sors keserű fordulatot vett, amikor a német F3-as futamon, a Norisringen, egy fékhiba következtében tragikus balesetet szenvedett. Kesjár az ütközés következtében azonnal életét vesztette, és ezzel egy ígéretes pályafutás váratlanul véget ért.

Az “Az elfeledett autóversenyző” videóval és emlékezettel Kesjár Csaba tehetségét és hozzájárulását az autósport világához örökké tisztelhetjük és emlékezhetünk rá.

Szólj hozzá!

Kökény Attila – Aki nincs köztünk már

Vikidál Gyula, Varga Miklós, Vadkerti Imre – Kell még egy szó