in

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután közölte – a december 25-ei hírek

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután közölte – a december 25-ei hírek.

Időjárási helyzet Európában:

Dél-, Délnyugat-Európa időjárását továbbra is döntően anticiklon alakítja. A mediterrán térségben többnyire napos az idő, a délutáni órákra 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. Ugyanakkor az 50. szélességi körtől északra gyors változások jellemzik az időjárást. A nyugatról keletre vonuló ciklonok és légköri frontjaik hatására erősen felhős vagy borult az ég, szórványosan esik az eső, az Ural előterében havazik.

A Brit-szigeteken, a Germán-lengyel-alföldön helyenként erős délnyugati szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke 0 és 12 fok között változik, a nyugati tájakon enyhébb az idő. Fagypont alatti maximum csupán a Skandináv-félsziget északi harmadán, és az Ural közvetlen közelében van. A ciklonpályák az elkövetkező 24-36 óra folyamán kissé délebbre helyeződnek, így a közép-európai térségben is megélénkül a szél, változékonyabbá válik az időjárás. Hétfő estig még a magasban enyhe levegő áramlik, amely a megerősödő nyugati, északnyugati széllel a Kárpát-medence nagyobb részén már a talaj közelében is érezhető lesz, majd keddre virradóra érkezik egy hidegfront.

 Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, hétfőn napközben szakadozhat fel többfelé hosszabb-rövidebb időszakokra a felhőzet, csupán északkeleten marad a többnyire borult ég. Reggelig még több helyen várható eső, az ország északkeleti harmadán havazásra, ónos esőre is számítani kell. Hétfőn napközben nem valószínű csapadék. A nyugati, északnyugati szél a középső területeken gyakran megerősödik. Délnyugaton és északkeleten mérsékelt marad a légmozgás, ott főként a hajnali, reggeli órákban foltokban ködre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 0 és +5 fok között alakul, de északkeleten fagyni fog.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 6 és 12, északkeleten 1 és 6 fok között valószínű.

MTI

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Emlékezünk: 5 éve hunyt el Mary Zsuzsi

Gyász! Elhunyt a legendás zenekar énekese