in

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután közölte – hírek május 17-én

Az Országos Meteorológiai Szolgálat délután közölte – hírek május 17-én.

Időjárási helyzet Európában

Észak- és Közép-Európa időjárását többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Emiatt a térségben gyakran erősen felhős vagy borult az ég, a kontinens belsejébe hideg levegő áramlik. Többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar, a hegységek magasabb tájain, illetve Norvégiában havazik. Nagy területen az ilyenkor megszokottnál néhány fokkal alacsonyabb a hőmérséklet.

Európa nyugati és középső területein általában 10 és 20 fok közötti maximumot mérnek, a hajnali órákban pedig helyenként fagy. Egy-egy anticiklon helyezkedik el Délnyugat-Európa és a Kelet-európai-síkság fölött. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően a mediterrán országokban és az Ural előterében túlnyomóan napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés.

Szokatlanul meleg van Észak-Oroszországban a Fehér-tenger vidékén, ott 20, 22 fokig melegszik fel a levegő. A Földközi-tenger térségében általában 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, de Görögországban és Spanyolország déli részén helyenként 30 fokot is mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence fölé melegebb, szárazabb léghullámok érkeznek, néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék.

Várható időjárás szerda estig

Kedden a változó felhőzet mellett mindenütt számíthatunk több-kevesebb napsütésre, és futó zápor bárhol előfordulhat. Nagyobb eséllyel az ország keleti, északkeleti részén valószínű csapadék, ott néhol zivatar is kialakulhat. Gyenge zápor északkeleten és néhol a Dunántúlon éjszaka sem kizárt.

Szerdán a napos, gomolyfelhős idő mellett már kevesebb helyen, főként az északkeleti megyékben alakulhat ki ismét egy-egy záporeső, esetleg zivatar. Az északnyugati, nyugati szél kedden többfelé erős, szerdán élénk lesz.

Szeretnél INGYEN lottózni? KLIKK! Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken talajmenti fagy még előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 21 fok között várható.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Reagált a rendőrség – íme a közlemény

Ez volt az mtv1 és az mtv2 műsorán 1984. május 17-én