in

Bangó Margit így nyűgözte le a CNN stábját

A Budapest Bár egy kedves történetet tett közzé a hivatalos oldalán 2015-ben. Jöjjön Bangó Margit és a CNN stábjának ízes kalandja.

“Most egy kicsit hosszabb történetet mesélünk nektek, de talán érdekes lesz. Úgy esett, hogy egy esős őszi napon felhívott bennünket Varga Gergely,a Shooteasy Ltd. Production Services Hungary-től, hogy ők a producerei egy CNN-en bemutatandó Budapest filmnek, amelyet Anthony Bourdain stábja forgat. Mondta, hogy több kiajánlott zenekar közül az amerikai stáb a Budapest Bárba szeretett bele. Olyan cigányzenészt/ zenészeket szerettek, akik klasszikus zenei műveltséggel rendelkeznek, de őrzik a cigányzenei hagyományt és ezzel valami érdekeset kezdenek. Ebbe a definícióba tökéletesen beleillett Robi és a Budapest Bár.

Épp a forgatás idejére esett a januári Vígszínház-beli koncertünk, és úgy döntöttek, hogy azt felveszik. A koncert előtti napon pedig Robi és Andrea (a Budapest Bár menedzsere, Robi felesége) lakásában – ahol a Budapest Bár próbaterem is működik – vendégül látta Anthony Bourdain-t és a stábot. A telefonhívás ideje környéként dolgoztunk először Bangó Margit-tal, és Andreának eszébe jutott, hogy megkéri Margitot, főzzön a bulin a Budapest Bárnak és a stábnak valami finomat. Ennek az ötletnek a stáb is nagyon örült. (Szóval ezek a dolgok nem úgy történnek, ahogy azt a magyar kereskedelmi tévé elképzeli, ti. nem úgy van, hogy Anthony Bourdain otthon ül, aztán eszébe jut, hogy felhívja Bangó Margitot, tán főzne neki egy töltött káposztát, ha már Budapesten jár…ld. Mokka interjú.) Az estén aztán több kitűnő szakács is bizonyította a tudományát – Farkas Misi és Ricsi édesanyja készítette a klasszikusokat (fasírt, rántott hús, krumplisaláta), Bana Robi, a hangtechnikusunk fantasztikus fokhagymás-szalonnás süllőt készített, amit ő maga horgászott és ízletes vargányával tálalta, amit szintén ő maga szedett. ” – írják a népszerű csapat hivatalos Facebook-oldalán.

“A vacsorára a koronát Bangó Margit mennyei töltött káposztája és gulyáslevese tette fel, aki remekművét a Budapest Bár kérésére készítette el Robiék konyhájában. Raj Ráchelt is megkértük, hogy hozzon nekünk egy kisebb raklapnyi finom flódnit. Nagyszerű és őrült este volt, egy kamionnyi filmes műszaki felszerelés került be a lakásunkba és a gangra, a 15 tagú stáb, Margit, a Budapest Bár zenészei és énekesei, azok gyerekei és Mici nyuszi buliztak együtt. A Budapest Bár zenekar muzsikált, Rutkai Bori, Mező Misi, Frenk, Szűcs Krisztián, Tania Saedi és Bangó Margit énekelt, hatalmas buli volt a próbateremben, közben filmeztek és muzsikáltak (és cigiztek) a gangon is. Margit ezen az estén kérte fel Szűcs Krisztiánt, hogy írjon neki dalt, és különböző, teljesen szürreális dolgok történtek. Anthonyt belépésekor szemmel láthatólag lesokkolta Mező Misi 3 éves kisfiának dobszólója, a rengeteg ember és az, hogy kérdéseire kb. annyiféle választ kapott, ahányan voltunk (köszönhetően annak, hogy az asztalnál egyszerre ült cigány énekesnő, cigányzenész, underground rockzenész, popénekes, osztrák – perzsa énekesnő és még sokan mások). Izgatottan várjuk a filmet, holnap amerikai (EST) idő szerint 9-kor mutatják be a Parts Unknown: Budapest című filmet az amerikai CNN-en. Hogy mikor láthatjuk mi is, azt sajnos egyelőre nem tudjuk, de izgatottan várjuk. Főleg azt, hogy ezt a csodálatos várost minél több ember megismerje a világban!”

Szólj hozzá!
Hirdetés
Ajánló:

A nagy Gatsby a Vigszínházban – jegyek itt a musicalre!

Első Emelet – Pingvin a Szaharában