in

Beleborzongtunk! Erről mindig a gyerekkorom jut eszembe, nagymamámnál ment mindig…

Amedeo Minghi “Edera” című dala, amely a magyar közönség számára a “Borostyán” című televíziós sorozat zenéjeként vált ismertté, még mindig mély érzelmeket vált ki a hallgatókból. A dallam és a történet összefonódása olyan emlékeket ébreszt, amelyek sokak számára meghatározóak maradtak.

Gyermekkor és nosztalgia

Sokan a gyermekkori emlékeket idézik fel, amikor meghallják ezt a dalt. “Erről mindig a gyerekkorom jut eszembe, nagymamámnál ment mindig…” – emlékszik vissza egy kommentelő. Tünde pedig így fogalmaz: “Gyerekkoromban nagyon sok remek sorozat ment.”

A sorozat és a zene kettőse

Bár a sorozat vegyes kritikákat kapott, a zene mindenkit elbűvölt. Zsuzsanna így ír: “A sorozat nem annyira jött be, de azt a dalt nem lehet elfelejteni.” Nikolett részletesen kifejti: “A film sajnos elég gagyi volt… A zenéje valóban nagyon szép, de nekem az a depressziós, érfelvagos kategória.” Ezzel szemben Gabriella így vélekedik: “Gyönyörű volt a film zenéje.. csodálatos és megható!”

A zene hatása

A dal nem csak a sorozat emlékét idézi fel, hanem önálló életet is él.  Szilvia például így vall: “Ez a csengőhangom.” Margit pedig mélyebb összefüggést lát: “A dal szerzője írója az én nagy kedvencem, Amedeo Minghi – Ricordie e Curoi – A szív szavai.”

A közönség igénye az újranézésre

A nosztalgia és a szeretet ezen sorozat és zene iránt olyan erős, hogy sokan újra szeretnék látni a sorozatot. Éva kifejezi: “Nagyszerű sorozat volt. Szívesen megnéznem újra.” Egy másik reagáló hozzáteszi: “Gyönyörű film volt, adhatnák újra!”

Együtt nézett emlékek

Sokak számára a “Borostyán” családi emlékeket is felidéz. Gyöngyi így ír: “Emlékszem, a kilencvenes évek elején ment a sorozat, anyukámmal mindig együtt néztük.” Bernadett pedig így vall: “Édesanyámmal mindig néztük.”

Összegzés

Amedeo Minghi “Edera” című dala, ismertebb nevén a “Borostyán” főcímdala, továbbra is a szívekben él. Ez a dal nem csak a sorozat emlékét őrzi, hanem mély érzelmeket, nosztalgiát és családi emlékeket is felidéz. Ahogy a kommentek is mutatják, a zene és a sorozat egyaránt meghatározó szerepet játszott sokak életében, és újra és újra visszavágynak azokba az időkbe, amikor először hallották ezt a gyönyörű dallamot.

Íme a dal:

 

Szólj hozzá!

Glamour Summer Week 2024 – időpont, infok

Kesjár Csaba: A magyar autósport csillaga, aki túl korán távozott