in

Bicsérd burgonya fesztivál 2022 – infok itt!

Bicsérd burgonya fesztivál 2022 – infok itt!

Huszadszor tartják meg június 24–25-én a Burgonyafesztivált Bicsérden. A népszerű rendezvényen zenés, szórakoztató és kulturális programok várhatóak, de burgonyás finomságok sem hiányozhatnak.

A településen 2001-ben rendeztek először Burgonyafesztivált, azóta a sikere töretlen, egyedül a járvány időszakában szünetelt. Június 24-én este hétkor az Apostol Együttes ad élő koncertet, június 25-én, szombaton több fellépő is érkezik. Szombat délután a helyi iskolások műsora, akrobatikuspompon-bemutató, a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház műsora várható. Este Janicsák Veca, valamint Rico és Miss Mood tart előadást, a Super Troupers Neoton Partyt ad, majd mulatós zene és bál segíti a kikapcsolódást. Tajtiboy lép fel, Tajti Zoltán és Imi pedig a bálon működnek közre.

Június 25-én, szombaton folyamatos programokat tartanak, ahol a gasztronómia is fontos szerepet kap. Délelőtt tizenegy és este hat óra között szabadtéri főzés lesz, kóstolhatunk burgonyás lángost, valamint bemutatósátorban ismerkedhetnek meg az érdeklődők a különböző krumplifajtákkal – számtalan létezik, s mindegyik más fogások ízletes alapanyagául szolgálhat.

– A fesztivál indulásakor utánanéztünk, milyen jelentős szerepet játszott a burgonya a történelem során. Kevésbé költséges termesztése okán a vidék meghatározó élelmiszere volt, és a mai napig kiszoríthatatlan és kedvelt hozzávalóját jelenti az ételeknek: sós, édes fogásokban egyaránt felhasználható – mondta Bicsérd polgármestere, Vér József a burgonya gasztronómiai szerepét illetően.
A rendezvény helyszínei az Alkotmány tér, a Kemencés udvar és a játszótér lesznek.
A gyerekeknek is sok kalandot ígér a XX. Burgonyafesztivál programja

A legkisebbek számára is biztosnak ígérkezik a jókedv, ugyanis számos elfoglaltság közül választhatnak. Mászófal, ugrálóvár és óriási darts várja a kalandvágyókat, de lovagoltatás, karikadobálás is lesz. Az érdeklődőket egészségpont is várja: vérnyomás-, vércukor- és test­összetétel-mérést tartanak szakemberek, s az aktívabbak a kültéri fitneszparkban is kipróbálhatják magukat. Veteránautó-bemutatóra is készülhetünk, valamint péntektől vidámpark is várja a fiatalokat. A kézműveskedni vágyók fafaragást tanulhatnak Kovács Tamás fafaragó mesterrel, a Duna-Dráva Nemzeti Park természetismereti foglalkozást, a Manch Ranch állatos bemutatót tart a jubileumi, XX. Burgonyafesztivál közönségének. A rendőrség baleset-megelőzési pavilonnal készül, ahol a gyerekeket is bevonják, valamint napelemes bemutató is lesz a lakosság részére. – írja a Bama.hu

2022. június 24.

19:00 Apostol élő koncert

2022. június 25. 

15:00 Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Általános Iskola Tagintézmény diákjainak műsora

15:30 Szu-Szi akrobatikus pompom bemutató

15:50 Misina Néptáncegyüttes és táncház

16:30 Neoton Party és Super Troupers

17:30 Janicsák Veca

18:15 Rico x Miss Mood

18:45 Szu-Szi akrobatikus pompom bemutató

19:10 Tajtiboy

21:30 – Tajti Zoli és Imi

Kísérő programok

11:00 -18:00 szabadtéri főzés

Gyerekprogramok:  Duna-Dráva Nemzeti Park természetismereti foglalkozásai, ugrálóvár, óriás darts, karikadobálás, mászófal, lovagoltatás, kézműves foglalkozás

  •  Egészségpont
  •  Ételudvar, borkóstoló
  •  Veterán autó bemutató
  •  kültéri fitnesz park
Szólj hozzá!

Babod Off Road Fesztivál 2022 – infok itt!

Vizes vb 2022 éremtáblázat