Bódi László: “Ebből volt is egy kis kavarodás”

Hirdetés

Bódi László: “Ebből volt is egy kis kavarodás”.

Íme egy részlet abból az interjúból, ami 2001-ben jelent meg a Magyar Nemzetben.

Tudnak mindenről, van véleményük a világról. Ezt szeretnék megértetni hallgatóikkal a Republic együttes tagjai, akik – popzenei életünkben egyedülállóan – tizenkét esztendeje változatlan felállásban zenélnek együtt. Bódi László szerint legnagyobb találmányuk az, hogy képesek befogadni a különböző beatzenei irányzatokat.

Az együttes tagjai nem vállalnak szereplést habkönnyű tévémagazinokban, nincsenek sztárallűrjeik, koncertnaptárjuk mégis tele, fellépéseik rendre telt házasak. Zenéjük nem osztja meg a generációkat, mert mindenki azt érez bele, amit akar. Ki a magyar népzenét gondolja a dalok gyökerének, ki a hatvanas-hetvenes évek magyar popmuzsikáját keresi; egy biztos, a koncerteken már lassan többet énekel a közönség, mint Bódi László, ismertebb nevén Cipő, aki a legtöbb Republic-dal zene- és szövegírója is.

– Lehet-e szerepe e nyitottságban annak, hogy két kultúra, két ország hatása keveredik önben?
– Bár Ukrajnában, Kisgejőcön születésem után csak egy esztendeig éltem, a gyermekkoromat valóban meghatározták az ottani nyaralások. Apukám magyar állampolgár, anyukám, aki viszont kárpátaljai magyar, csak később követhette őt Magyarországra, pontosabban Kisvárdára. Amikor személyi igazolványt kellett készíttetnem, akkor derült ki, hogy sem ott, sem itt nem tartanak nyilván. Ebből volt is egy kis kavarodás. Kisgejőc egészen más, mint Kisvárda, és ez nagyon érdekes egy gyermek számára. Az ottaniak akkoriban sem éltek jómódban, de ma még azt a korszakot is visszasírják.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super