in

Bubik István utolsó útja – így búcsúzott Rudolf Péter színművésztől

Az autóbalesetben elhunyt  Jászai Mari-díjas színművészt 2004 december 8-án helyezték végső nyugalomra Budapesten, a Farkasréti temetőben. – számolt be az MTI.

A temetésen megjelent több száz gyászoló előtt Márta István, az Új Színház igazgatója az életének 46. évében elhunyt színművészre emlékezve azt mondta:

“tudott gyűlölni és megbocsátani, gyakran tévedett, de tévedéseinek következményeit minden esetben vállalta. Gyűlölte a mellébeszélést (…), István színjátékos, egyenes, némely esetben nagyon naív, de végtelenül becsületes és őszinte ember volt.”

Rudolf Péter búcsúzott a ritka embertől

A pályatársak nevében Rudolf Péter színművész emlékezett:

“Sárm, nők, vágta, bor, barátság, és az a kétségbeesett humor, amellyel bosszantotta az öreg bogár mellé csikorogva lefékező sokmilliós autócsodákból bámuló, mobilozó ficsúrokat” – mondta.

“Szervusz, te bohém forradalmár, te ritka ember” – ezekkel a szavakkal búcsúzott színésztársától Rudolf Péter.

Az életének 46. évében november 28-án autóbalesetben elhunyt Bubik Istvánt utolsó útjára több száz ember, színészek, televíziós személyiségek, filmes szakemberek, zenészek és a művész tisztelői kísérték el.

A temetésen részt vett Orbán Viktor és Boross Péter volt miniszterelnök is.

Bubik István 1958-ban született. Többek között tagja volt a Nemzeti Színháznak és a Thália Színháznak; 2000-től az Új Színház tagjaként dolgozott.

A művészt 1985-ben Jászai Mari-díjjal és Rajz János-díjjal,1988-ban Magyar Művészetért Díjjal, 2000-ben érdemes művész kitüntetéssel ismerték el.

Szólj hozzá!

Joker számok friss – íme a 2024. 20. hét nyerőszáma

Koncz Zsuzsa: Rohan az idő