in

Csak az álom nem elég – CD-n Máté Péter nagyszerű dalai

Hirdetés

Máté Péter – Csak az álom nem elég CD – a kiadvány elérhető a Libri kínálatában.

A 2010-ben megjelent új Máté Péter dalait tartalmazó lemez a népszerű énekes korai felvételeit tartalmazza. Tizenhat olyan dalt, amelyek hanghordozón eddig még sosem voltak hallhatóak. Az egyiken Zalatnay Sarolta énekel Máté Péterrel, a lemez végén pedig Máté Péter olasz nyelven énekli egyik saját szerzeményét. Mind a tizenhat dal a Magyar Rádió szalagtárából került ki, minőségileg kifogástalan állapotban.

A könnyűzene világának vannak énekesei és vannak csodái. Máté Péter a csodák közé tartozott. Mint a százévenként egyetlen egyszer megjelenő üstökös. 1947-ben született, s 1984-ben hagyta el azt a földet, amit az ő hangja, s az általa írt dalok tettek szebbé és gazdagabbá. Bár a zongoránál ülve érezte magát a legjobban, egy szál gitárral járta az országot. Mindenhova elment, ahova hívták, ahová szeretettel várták.

Elmegyek, ez volt talán a legismertebb dala, s amikor valóban elment, egész Magyarország gyászolta. Szerencsére kimeríthetetlen zenei anyagot hagyott ránk. Felvételeinek egy jelentős része eddig nem jelenet meg hanghordozón, a Magyar Rádió archívuma őrizte ezeket. Jó helyen voltak, nagyon vigyáztak rájuk, minőségük semmit sem veszített az évtizedek során. Most 16 csodás dalt hallgathat meg a hallgató ezen a CD-n.

Máté Péter – Csak az álom nem elég – juss hozzá ITT.

1. Ne menj még
2. Hozzám tartozol (duett Zalatnay Saroltával)
3. Érzés
4. Sűvít a szél
5. Hazamegyek
6. Csak az álom nem elég
7. Szeretet nélkül
8. Mindent semmiért
9. Pest felé szökik a nyár
10. Ma ősz van Velencében
11. Hajdanán
12. Mért félsz míg engem látsz?
13. Engedj el
14. Van ez így
15. Két falevél
16. Régi út (Máté Péter olasz nyelvű felvétele)

Máté Péter – Csak az álom nem elég – juss hozzá ITT.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Könnyes szemmel hallgattuk Peter Srámek új dalát

DVD-n is elérhető Vastag Csaba nagysikerű estje