in

Csütörtökön 5-kor ismét Ridikül – íme a vendégek névsora

A műsor november 5-én 17 órakor jelentkezik a Duna Tv-n. A Ridikül témája: Legendák, ételek, legendás ételek

Bodrogi Ádám étterem és szállodatulajdonos, üzletember, ha a gyermekkor ízeire visszagondol, akkor nagymamája libacombja jut eszébe, amit senki más nem tudott úgy elkészíteni, ahogyan õ. Legendás ételek közé sorolja a csülköt, a harcsakrémhalászlevet, a Bodrogi pástétomot és a dupla lecsót. Ez utóbbi a véletlen műve lett, ugyanis Ádám édesapja éppen egy lecsót készített, de egy kicsit túlfőzte, hogy hibáját korrigálja, így kolbásszal együtt leturmixolta, majd ebbe az alapba újrafőzött egy másik lecsót friss paradicsommal és paprikával. A harcsakrémhalászlére pedig Kovács Lázár csak annyit mondott, hogy nemzetközi szinten is magyar étellé kellene tenni.

Buza Sándor, rádiós mûsorvezető pontosan vissza tudja idézni a gyermekkori menüsorokat. Rengeteget főzött a nagymamájával. Minden héten a szerdai és a pénteki nap volt a tészta-nap. Sándor azt mondja, hogy enni jobban szeret, mint főzni, de a főzésnél is jobban szereti a sütést. Most kolbászt gyártat családi receptúra alapján. Nagyapja, Buza Vendel állatkereskedő volt, akinek négy fia volt, ebbõl a második szülött választotta a hentes és mészáros szakmát.

Vinkó József a Magyar Konyha főszerkesztője azt mondja, hogy jó dolog alkudozni a piacon, jó dolog főzni, nagyon jó dolog enni, de õ legjobban mégis beszélni szeret az evésről. A franciák pedig már teljesen máshol tartanak, ők az evésről való beszédről is beszélnek. József szerint sajnos, ahogy kivesznek a kifejezések, a technológiák, a vendégfogadási tradíciók, a terítés művészete ugyanúgy kivesznek az ételek is.

Szólj hozzá!

A kis herceg 10 szívhezszóló tanítása

Újabb kiváló magyar zenész hunyt el