in

Debreceni virágkarnevál 2022 – infok, érdekességek

Debreceni virágkarnevál 2022 – infok, érdekességek.

Debreceni Virágkarnevál

2022. augusztus 15 – 21.

A Debreceni Virágkarnevál augusztus 15-ei nyitóprogramján, a Klasszikusok Éjszakáján ismét velünk tart egy feledhetetlen koncerttel Ramon Vargas mexikói operaénekes a Kodály Filharmónia kíséretében. A Nagytemplom előtt felállított színpadról tölti be a Kossuth teret zenéjük. Ezen a napon indul a „Táncol a város” projekt, melynek keretein belül debreceni és környéki tánccsoportok 1.200 táncosa bukkan fel a belváros különböző pontjain, terein.

Megnyílik – és egészen 21-éig látogatható – a Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake, mely idén a hazai kézműves, kraft söröket helyezi a fókuszba – így a közönség megkóstolhatja többek között a BAZ Beer, a Békésszentandrási Szent András Sörfőzde, az Ugar Brewery, a Mad Scientist, a Hajdú Serház, a HopTop Brewery, a Viharsarok Sörfőzde söreit – miközben a jól bevált cseh sörök is palettára kerülnek. A Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake szórakoztató és izgalmas eseménynek ígérkezik, melynek hangulatáért Winkler Róbert a rendezvény házigazdája felel. A Bényi Galéria közreműködésével a városba érkezik a Magyar Sajtófotó Kiállítás anyaga, mely a Csapó utcán tekinthető meg.

Keress pénzt kérdőívek kitöltésével
Próbáld ki INGYEN

A teljes karneváli héten kézműves vásárra várják a helyi alkotók a látogatókat, hogy megmutassák termékeiket a Piac utca 1-3. szám alatt.

A karneváli hét második napján, augusztus 16-án a Helyőrségi Zenekar koncertje várja a hallgatóságot a Szabadtéri Színpadon. És megnyílik a Bényi Galériában a Billufeszt, mely kortárs illusztrációs kiállítás az év egyik legtrendibb kiállításanyaga.

Az egyhetesre nőtt karnevál igyekszik minden igényt kiszolgálni, és minden korosztályt megszólítani. Ezt mutatja az a két program is, melyre augusztus 17-én kerül sor. A családok és azok kisebb tagjainak legnagyobb örömére 17-én elindul a Galiba Gyermekfesztivál, melynek idén is a Nagyerdei Kultúrpark: Debreceni Állatkert és Vidámpark szolgál otthonául. A megújult vidámpark eleve óriási élményeket kínál a gyerkőcök számára, de a gyermekfesztivál további interkaktív és izgalmas színpadi produkciókat, játékokat tartogat. A programok idén a szakmák bemutatására épülnek. A Galiba Gyermekfesztivál ingyenesen látogatható a családok számára, mellyel talán az országban egyedülálló módon kínál lehetőséget arra, hogy anyagilag kevésbé terhelve kapcsolódjanak ki a családok akár öt napon keresztül.

A Dósa Nádor térre estére a Kacaj Zenekar érkezik hatalmas hangulattal, és egészen biztosan a teljes teret betöltő utcazenével, vidám táncolással.

Este 20:30 órától a Magashegyi Underground koncertjén vehetnek részt a zenekar és a karizmatikus énekesnő, Bocskor Bíborka rajongói.

Augusztus 18-án 13 külföldi tánccsoport érkezik a városba a világ különböző pontjairól, így többek között indiai, spanyol, kolumbiai, olasz, török, belga és német táncosok is Debrecenbe látogatnak pazar, látványos ruhákban és kosztümökben.

Már évek óta működő hagyomány, hogy a hungarikumként ismert szőregi rózsával ültetik be a Székelyek parkját, – a magyar csoportokkal közösen azért, hogy megmutassák, hogyan élnek és dolgoznak együtt, egymásért békében a világ különböző pontjairól érkező emberek.

A belvárosban térzenével, fúvószenekarokkal találkozhatnak az érdeklődők, továbbá ezen a napon kezdődnek a „Fények éjszakái”. A kreatív koncepció magában foglalja a hazai és a külföldi táncosok mesterséges és természetes fényekkel történő játékát, másrészt utal arra a látványra, amely a pazar fényfestést és fényárt takarja, mely csodákban úszik majd a Belváros, a Kossuth tér, a Dósa Nádor tér és a Békás-tó is.

Debrecenben először, Budapest után második helyszínként, mutatkozik be a Digitális Művészeti Kiállítás, a Cinema Mystica, mely a hét egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik. 20:30 órától Malek Andrea koncertjén vehet részt az érdeklődő közönség a Szabadtéri Színpadon.

Augusztus 19-én hagyományteremtő programelem indul útnak: kezdődik a zöld vásár! A növények ebben az új programelemben is megjelennek, és idén először kalauzolják a növények szerelmeseit a BOTANICA Kertészeti Expo kiállítói, árusai és előadói a Kölcsey Központban és a Baltazár Dezső téren. Számítani lehet előadásokra és beszélgetésekre a kültéri és beltéri virágtartás fortélyairól, kiderül, hogyan kell a pozsgásokat vagy a kaktuszokat gondozni, vagy milyen évszakban mivel érdemes etetni a madarakat; de praktikákat tudhatunk meg a kertgondozásról is, és arról, hogy mely növényeket érdemes a belvárosi balkonokon tartani.

Ezen a napon nemzetközi virágkötészeti versenyt is megcsodálhatnak az érdeklődők. Azoknak is ajánlunk, akik esztétikai értékük okán érdeklődnek a szép virágkompozíciók iránt, de azok számára is, akik virágkötészettel foglalkoznak, és szívesen lesnének el egy-egy praktikát az érkező versenyzőktől.

Este a Kossuth téren Fenyő Miklós koncert és 80-as évek partija várja a látogatókat.

A IV. Night Ride évről évre egyre növekvő érdeklődésnek örvend. Érkeznek a különböző cégek munkatársai és az egyéni jelentkezők, családok és barátok is a hatalmas éjszakai kerékpáros felvonulásra, ahol minden a színes, ötletes feldíszített biciklikről szól. Hamarosan elérhetővé válik a felhívás és a regisztráció.

A Debreceni Virágkarnevál idején is arra buzdítják a szervezők a helyi lakosokat, hogy minél többen kerékpározzanak, ezért egy nyereményjátékot is hirdetnek.

Ha valaki a tömegközlekedést választaná, ott is meglepetések várják: felvirágozott buszmegállók és zöld oázisok, sőt csicsergő villamossal is utazhatnak a közlekedők.

Az augusztus 20-i karneváli felvonulás turisztikailag is fontos esemény ebben az időszakban. A környék szállodáit, hoteleit, panzióit és magánszálláshelyeit is megtölti vendégekkel, ezért bátran mondhatjuk, hogy országosan is érdeklődnek a rendezvény iránt, és a határon túlról érkezők számára is izgalmasnak ígérkezik.

A karneváli felvonulás gyülekező pontja a Petőfi tér, és 9:00 órakor indul a karneváli menet. A felvonulási útvonalon lehetőség lesz – jegy ellenében – a tribünökön helyet foglalni: a Rózsa utca, a Piac utca, a Nagytemplom, a Hatvan utca, a Bethlen utca, az Egyetem sugárút, végül pedig a Nagyerdei körút melyen végigmegy a karneváli forgatag.

A Debreceni Virágkarnevál történetében először van főtámogatója az eseménynek, a Metal-Sheet Kft. állt idén a karnevál mellé. Az új belépőként köszönthető virágkocsit indító cégek mellett kiemelendőek azok a vállalkozások, melyek akkor sem hagyták cserben a közönséget, amikor nehezebb időket éltünk, ilyen az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft., a Debreceni Szakképzési Centrum, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, a Fórum Debrecen Bevásárlóközpont, a Magyar Posta Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Schaeffler Magyarország és a Teva Gyógyszergyár Zrt.

Az idei 12 virágkocsi nem rendelkezik egységes tematikával, ezért a finanszírozó vállalatok és a virágkocsikat készítő képzőművészek szabad kezet kaptak kreativitásukat bemutatni. Igyekeznek missziójukat, mottójukat megmutatni, úgy, hogy ezek ihletésében készülő alkotásokhoz minél több élővirágot használjanak. A tervek sok esetben nyúlnak vissza a gyermeki, rajzfilmeket idéző figurákhoz, mégpedig azért, mert rengeteg gyerek is kilátogat a Debreceni Virágkarneválra – és szeretnék őket is ámulatba ejteni a hatalmas virágfigurákkal.

A virágkocsik- és szobrokhoz szükséges több százezer szál dáliák és egyéb élővirágok idén is a tulipánok hazájából, Hollandiából érkeznek. A karneváli forgatagot majd 2.000 táncos és fúvós zenekar kíséri.

A virágkocsik csupán egy napon, augusztus 20-án tekinthetőek meg teljes létszámban a karneváli felvonulást követő virágkocsi kiállításon belépő ellenében a Nagyerdei körút és Nagyerdei Stadion Északi rendezvényterén – ezt követően egy részük Nagyváradra kerül.

Impressziók – kép, zene, tánc címmel egy igazi crossover produkcióba csöppennek a Nagyerdei Parkba látogatók a Bényi Galéria iránymutatásával. A programban fiatal képzőművészek és táncosok vesznek részt festőállványok ölelésében, mely körül folyamatosan kortárs- és modern táncosok váltják egymást, zenei aláfestésre reagálva koreográfiákat, improvizációkat bemutatva. A kialakult benyomások és hangulatok adják majd a témát, melyek a képzőművészek vászonra visznek.

PROGRAMOK

AUGUSZTUS 15. HÉTFŐ

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás – Csapó utca, virágpiac
Öt mester az Antal-Lusztig – gyűjteményből – MODEM
Lakner László: ALTER EGO – MODEM
Playmobil kiállítás – Kölcsey Központ
12:00-22:00 Kézműves vásár – Piac utca 1-3.
15:00-01:00 Nagyerdei Sörkert – Nagyerdei park (Békás-tó körül)
17:00-20:30 Táncol a város! – Dósa nádor tér / Csapó utca, Fórum
20:30 Klasszikusok éjszakája – Kossuth tér, belváros

AUGUSZTUS 16. KEDD

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás – Csapó utca, virágpiac
Öt mester az Antal-Lusztig – gyűjteményből – MODEM
Lakner László: ALTER EGO – MODEM
Az ásványok világa, a Föld költészete – Nagyerdei Kultúrpark
Playmobil kiállítás – Kölcsey Központ
12:00-22:00 Kézműves vásár – Piac utca 1-3.
15:00-01:00 Nagyerdei Sörkert – Nagyerdei park (Békás-tó körül)
17:00-19:30 Táncol a város! – Kossuth tér
17:00-20:30 Táncol a város! – Dósa nádor tér, Csapó utca, FÓRUM
18:00 Budapesti Illusztrációs Fesztivál megnyitó – Bényi Galéria
20:30 „Minden, ami zene” a Debrecen Helyőrségi Zenekar koncertje – Nagyerdei Szabadtéri Színpad
20:30 Horváth Tamás koncert – Kossuth tér
21:00 Belvárosi Kertmozi – MODEM

AUGUSZTUS 17. SZERDA

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás – Csapó utca, virágpiac
Öt mester az Antal – Lusztig – gyűjteményből – MODEM
Lakner László: ALTER EGO – MODEM
Magyar Géniusz – a kiállítás, amit látnod kell – Déri Múzeum
Budapesti Illusztrációs Fesztivál – Bényi Galéria
Az ásványok világa, a Föld költészete – Nagyerdei Kultúrpark
Playmobil kiállítás – Kölcsey Központ
12:00-22:00 Kézműves vásár – Piac utca 1-3.
15:00-01:00 Nagyerdei Sörkert – Nagyerdei Park
15:30-19:00 Galiba Gyermekfesztivál – Nagyerdei Kultúrpark
17:00-20:00 Színes város – street art élőfestés – Dósa nádor tér
17:00-19:30 Táncol a város! – Kossuth tér
17:00-18:30 Táncol a város! – Dósa nádor tér
17:00-20:30 Táncol a város! – Csapó utca, FÓRUM
17:00 Future of Debrecen bemutatja: Virágkarneváli bringatúra
18:30 Szabadtéri Jóga Fórián-Esztergály Lillával – Békás-tó partja
19:00 Zichy Géza Ifjúsági Fúvószenekara – Dósa nádor tér
21:00 KACAJ zenekar – Dósa nádor tér
20:30 Magashegyi Underground – Kossuth tér
21:00 Belvárosi Kertmozi – MODEM
22:00-23:00 4S Street – Kossuth tér

AUGUSZTUS 18. CSÜTÖRTÖK

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás – Csapó utca, virágpiac
Öt mester az Antal-Lusztig – gyűjteményből – MODEM
Lakner László: ALTER EGO – MODEM
Magyar Géniusz – a kiállítás, amit látnod kell – Déri Múzeum
Budapesti Illusztrációs Fesztivál – Bényi Galéria
Az ásványok világa, a Föld költészete – Nagyerdei Kultúrpark
Playmobil kiállítás – Kölcsey Központ
12:00-22:00 Kézműves vásár – Piac utca 1-3.
15:00-01:00 Nagyerdei Sörkert – Nagyerdei Park
15:30-19:00 Galiba Gyermekfesztivál – Nagyerdei Kultúrpark
16:00 Virágok városa – Városnéző séta a Nagyerdőn
16:30 Virágudvar – DEMKI Ifjúsági Ház
17:00-18:30 Táncol a város! – Dósa nádor tér, Kossuth tér
17:00-20:30 Táncol a város! – Csapó utca, FÓRUM
18:00 Világok virága – Rózsaültetés az összefogás jegyében – Székelyek parkja
19:00 Debreceni Zenede Ifjúsági Fúvószenekara – Dósa nádor tér
20:30 Punnany Massif – Kossuth tér
20:30 Malek Andrea Soulistic – Nagyerdei Szabadtéri Színpad (Esőhelyszín: Kölcsey Központ, Nagyterem)
21:00 Kelet Brass Band – Dósa nádor tér
21:00 Fények éjszakái – Dósa nádor tér

AUGUSZTUS 19. PÉNTEK

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás – Csapó utca, virágpiac
Öt mester az Antal-Lusztig – gyűjteményből – MODEM
Lakner László: ALTER EGO – MODEM
Magyar Géniusz – a kiállítás, amit látnod kell – Déri Múzeum
Budapesti Illusztrációs Fesztivál – Bényi Galéria
Az ásványok világa, a Föld költészete – Nagyerdei Kultúrpark
Playmobil kiállítás – Kölcsey Központ
9:00 Virágok városa – Városnéző séta a belvárosban
9:00-19:00 Botanica I. Nemzetközi Virágkötészeti Kupa – Csapó utca, virágpiac
12:00-22:00 Kézműves vásár – Piac utca 1-3.
12:00-20:00 Botanica Expo – Kölcsey Központ
14:00-19:00 Galiba Gyermekfesztivál – Nagyerdei Kultúrpark
15:00-02:00 Nagyerdei Sörkert – Nagyerdei Park
17:00-19:30 Táncol a város! – Kossuth tér
17:00-18:00 Táncol a város! – Dósa nádor tér
17:00-00:00 Táncol a város! – Csapó utca, FÓRUM
19:00 IV. Night Ride esti kerékpáros felvonulás – Ködszínház
19:00 Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar koncertje – Dósa nádor tér
21:00 Arrange Service – Dósa nádor tér
20:30 Fenyő Miklós – Kossuth tér
21:00 Fények éjszakái – Dósa nádor tér
22:00 ’80-as évek party – Kossuth tér

AUGUSZTUS 20. SZOMBAT

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás – Csapó utca, virágpiac
Öt mester az Antal-Lusztig – gyűjteményből – MODEM
Lakner László: ALTER EGO – MODEM
Magyar Géniusz – a kiállítás, amit látnod kell – Déri Múzeum
Budapesti Illusztrációs Fesztivál – Bényi Galéria
Az ásványok világa, a Föld költészete – Nagyerdei Kultúrpark
Playmobil kiállítás – Kölcsey Központ
8:00 Népi kézműves vásár – Rózsa utca
8:00 Karneváli Élményfutás – Baltazár Dezső tér
9:00 Karneváli felvonulás a Rózsa utcától a Nagyerdei Stadionig
12:00-22:00 Kézműves vásár – Piac utca 1-3.
12:00-20:00 Botanica Expo – Kölcsey Központ
14:00-19:00 Galiba Gyermekfesztivál – Nagyerdei Kultúrpark
14:00-19:00 Impressziók, Improvizációk Kép, zene, tánc – szabadon a szabadban – Nagyerdei Park
14:00-20:30 Virágkocsi Korzó és Oldtimer Show – Nagyerdei Stadion Északi Rendezvénytér
15:00-02:00 Nagyerdei Sörkert – Nagyerdei Park
17:00-19:00 Táncol a város! – Kossuth tér
17:00-20:30 Táncol a város! – Dósa nádor tér
21:00 István, a király a rockkoncert – Kossuth tér
21:00 Fények éjszakái – Dósa nádor tér
22:00 Polyák Rita Band utcabál – Dósa nádor tér
22:00 Utcabál – Kossuth tér
23:00-24:00 Táncol a város! – Dósa nádor tér

AUGUSZTUS 21. VASÁRNAP

40. Magyar Sajtófotó Kiállítás – Csapó utca, virágpiac
Öt mester az Antal-Lusztig – gyűjteményből – MODEM
Lakner László: ALTER EGO – MODEM
Magyar Géniusz – a kiállítás, amit látnod kell – Déri Múzeum
Budapesti Illusztrációs Fesztivál – Bényi Galéria
Az ásványok világa, a Föld költészete – Nagyerdei Kultúrpark
Playmobil kiállítás – Kölcsey Központ
8:00-20:00 Virágkocsi kiállítás – Piac utcai sétálóövezet
8:00 Népi kézműves vásár – Rózsa utca
9:30-19:00 Galiba Gyermekfesztivál – Nagyerdei Kultúrpark
10:00-20:00 Botanica Expo – Kölcsey Központ
12:00-22:00 Kézműves vásár – Piac utca 1-3.
12:00-22:00 Nagyerdei Sörkert – Nagyerdei park
17:00 Emlékezzünk együtt! 90 éves a Debreceni Köztemető – Debreceni Köztemető
19:00 Minimum 4 koncert – Dósa nádor tér
20:30-21:30 Team Gusto Cubano – Dósa nádor tér
21:00 Fények éjszakái – Dósa nádor tér

Jegyárak:

SCHAEFFLER lelátó – Rózsa utca
A helyek elfoglalása a lelátón: 8:00
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 8:45
Jegyár: 7.490 Ft
A lelátó pados, fedett, a jegyek helyre szólóak.

METAL-SHEET lelátó – Kossuth tér
A helyek elfoglalása a lelátón: 8:10
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:00
Jegyár: 11.990 Ft
A lelátó székezett, fedett, a jegyek helyre szólóak.

Kölcsey Központ lelátó
A helyek elfoglalása a lelátón: 8:40
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:10
Jegyár: 6.990 Ft
A lelátó székezett, nem fedett, a jegyek helyre szólóak.

AKSD lelátó – Honvéd utca
Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 8:40
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:15
Jegyár: 6.990 Ft
A lelátó pados, nem fedett, a jegyek helyre szólóak.

Debreceni Nemzetközi Repülőtér és Wizz Air lelátó – Őszirózsa köz
Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 8:50
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:20
Jegyár: 6.990 Ft
A lelátó pados, nem fedett, a jegyek helyre szólóak.

Richter Gedeon lelátó – Füredi út
Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 9:00
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:25
Jegyár: 7.490 Ft
A lelátó pados, fedett, a jegyek helyre szólóak.

Nagy Lajos király téri lelátó
Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 9:10
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:30
Jegyár: 7.490 Ft
A lelátó pados, fedett, a jegyek helyre szólóak.

DIEHL Aviation lelátó – Egyetem tér
Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 9:15
A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:35
Jegyár: 7.490 Ft
A lelátó pados, fedett, a jegyek helyre szólóak.

A jegyek elővételben megvásárolhatók:
Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1–3.)
Nyitvatartás: H-P: 9:00-16:30, ebédidő: 13:00-13:30

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Bővebb – Debreceni virágkarnevál 2022

Szólj hozzá!
Hirdetés

Republic – Igazi szerelem

Fenevad film 2022 – íme a szereplők névsora