in

Doktor Balaton – a szereplők névsora

Doktor Balaton – íme a szereplők névsora.

A Doktor Balaton 2020-ban bemutatott magyar fejlesztésű dramedy, amelyet Kapitány-Diószegi Judit és Búss Gábor Olivér alkotott.

A sorozat gyártója a ContentLab&Factory.

Szereplők: Mészáros András, Hirtling István, Pálfi Kata, Gula Péter, Sárközi-Nagy Ilona, Voith Ági, Bodrogi Gyula

Doktor Balaton címmel új, teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozatot indít a TV2.

A „magyar Dallas” történetének helyszíne Balatonmeggyes és Budapest, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló gyógyvíz áll.

A dramedy címszereplője Mészáros András, a főbb szerepekben Hirtling Istvánt, Pálfi Katát, Gula Pétert és Sárközi-Nagy Ilonát láthatják a nézők, de a sorozatban feltűnik a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Voith Ági és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Bodrogi Gyula is.

A sorozat történetének középpontjában az egyedülálló és hatásos gyógyvíz áll.

Hol játszódik a Doktor Balaton?

A történet egy balatonfelvidéki településen játszódik, ahol az élet és a világ igencsak különböző helyeiről érkező karakterek sorsa találkozik és számukra is váratlan fordulatot vesz.

A TV2 2020-ban mutatta be a sorozatot.

Doktor Balaton kvíz – megy a telitalálat?

Doktor Balaton stáblista

Alkotók

Alkotó:
Kapitány-Diószegi Judit
Búss Gábor Olivér

Producer:
Kapitány-Diószegi Judit

Doktor Balaton szereposztás

Doktor Balaton főszereplők

 
Szereplő Színész Leírás
Doktor Balaton (dr. Balla-Tóth András) Mészáros András A szívtipró doki, aki körül felbolydult a világ. Apja (Károly) híres klinikai professzor, András bár kora kamaszkorától hevesen lázadt ellene, tudat alatt mégis hasonlítani akart rá. Ez a kettősség határozta meg az életét és ez vezette odáig, hogy bár orvos lett, de nem klinikai professzor, hanem olyan orvos, aki kint a terepen érzi jól magát, aki válság- és háborús övezetekben dolgozik, szükségkórházakban ment életeket, varr vissza végtagokat…

András alapvetően sebész, traumatológus, de számos szakvizsgájával az afrikai és ázsiai orvosi missziókban a lehető legszélesebb körű ellátásban tudja részesíteni a betegeket. András a szó szoros értelmében a missziós gyógyításnak akarja szentelni az életét, amibe a házasság is alig-alig fér bele, de a gyerekvállalás már biztosan nem. Nem csak az elfoglaltságai miatt, hanem mert szinte az öntudatra ébredésétől van valamilyen furcsa érzése a gyerek-szülő, főleg az apa-gyerek kapcsolatokkal szemben. De a történet elején kapott hírek miatt hamarosan szembe kell néznie a félelmeivel.

Kriszta (Vranyecz Krisztina) Tenki Dalma András barátnője, aki egy súlyos hiba következményeit viseli. Kriszta két évvel ezelőtt jött össze Andrással.

Színházi öltöztetőként már eléggé unta a fiatal és kevésbé fiatal színészek és rendezők udvarolgatását, András előtt egy nős, két gyerekes rendező szeretője volt és eléggé megundorodott ettől a szereptől. András, a független orvos nagyon bejött neki, végre perspektívát látott, de hamar kiderült számára, hogy András egy kicsit túl szabad madár egy valódi kapcsolathoz.

A nagy kérdés Kriszta életében, hogy vajon képes-e elfogadni András szabályait, vagy képes-e Andrást rávenni, hogy változzon annyit, amennyit Kriszta szeretne változtatni rajta. Illetve hogy jóvá tudja-e tenni a hibát, amit ebben a kapcsolatban elkövetett?

Somosi Tina Horváth Alexandra Egy szőke, aki barna
A királykisasszony
A falu dögös csaja, Leó barátnője, a panziós Aranka és Pali lánya. Tina a falu jó nője, akiért odavannak a férfiak, de ő Leót választotta. Tina múltjában van egy rész, amit Leó sem ismer, amikor a gimi után a szülei kozmetikus tanfolyamra küldték Pestre, akkor Tinának volt egy sugar daddy’s kapcsolata, ami aztán megszakadt és (egyelőre) azóta sem találkozott a férfival. Tina anja, Aranka állandóan fúrja Leót, eleve nem szereti, hogy egy elvált ember van a lányával, azt pedig főleg nehezményezi, hogy Leó nem veszi el Tinát. Tina álma egy külföldi esküvő, egy thaiföldi szigeten szeretné kimondani az igent. Leó mindenképpen szeretné Tinának ezt az álmát valóra váltani, de egyelőre nem jött össze erre a fedezet. Tina nem dolgozik, besegít a szüleinek a panzióban, illetve a kempingben és Leó gazdasági dolgait Tina nevén bonyolítják, Tina úgy tudja, hogy ez csak ideiglenes, bízik abban, hogy Leó dolgai kisimulnak.
Laci bácsi (dr. Sipeki László) Bezerédi Zoltán A falu háziorvosa, aki bármit megtenne, hogy hatalmas titka soha ne derüljön ki. Laci bácsi a falu és a környék jótevője. A hozzá tartozó három faluban (Balatonmeggyes, Bodak és Cserepes) mindenki számíthat rá, hogy kicsit régimódi, de atombiztos módszereivel mindenkit meggyógyít. Titkolt szívbetegségén kívül van még egy titka: gyógyíthatatlan beteg feleségét tizenkét évvel ezelőtt a halálba segítette szenvedései elől. Ez Laci bácsi nagy titka, aminek a kiderülése tönkretenné az életét. Erről azonban egyedül Zsóka tud, aki erről nem beszél senkinek – de ezzel szinte bármit ki tud zsarolni Laci bácsiból.
Károly (dr. Balla Károly) Hirtling István András kemény és rideg apja. Nagy karriert futott be, minisztériumi nagykutya, aki mindig átlátja a játszmákat és tudja, mi folyik a háttérben. Szigorúan és szeretethiányosan nevelte a fiát, aminek az okát András csak a sorozat epizódjaiban fejti meg.

Andrást soha nem tudta igazán szeretni, a feleségét, Piroskát pedig rendszeresen csalta, még akkor is, amikor Piroskáról kiderült, hogy halálos beteg. András ezt soha nem tudja neki megbocsátani.

Zsóka (Sziklai Erzsébet) Pálfi Kata Egyedülálló erős nő, aki csak a saját döntéseiben hisz. Balatonmeggyes polgármestere, Leó volt felesége. Egyedül él, a helyi iskola igazgatójából lett polgármester, de még az iskolaigazgatósága idején elkövetett egy súlyos baklövést, amivel máig zsarolható. Leó megmentette, Zsóka ezért tartozik neki, amit többször és többféleképpen viszonzott. Páldául úgy, hogy ha Leónak gyors kölcsönre van szüksége, Zsóka kisegíti – vagy a saját pénzéből, vagy a máséból…
Anna (Baráth Anna) Sárközi-Nagy Ilona Motoros vagány lány, aki vonzza a bajt. Anna Hajós lánya, aki pár hónappal ezelőtt költözött haza Amerikából. Körülbelül 10 éve költözött ki, alapított egy hostess-céget (alapvetően szintén kiköltözött magyar lányoknak). Anna a férje elől menekült haza az apjához, de magával hozott egy SD-kártyát, amit a férje telefonjából lopott ki. Ezen a kártyán adatok, híváslisták, üzenetek és fotók vannak, amelyekkel biztosítani akarja a férje zsarolhatóságát és a saját nyugalmát.
Leó (Szabó Leó) Gula Péter A kismenő
A “vizniszmen”
A környék egyik nagy dobásról álmodozó kisvállalkozója. A történet elején igazi self made senki – adósságok és álmok vannak bőven, de a nagy előrelépés egyelőre elkerülte. Közepes kis építési vállalkozást üzemeltet, mivel van pár tisztázatlan adóelkerülési ügye, ezért a pénzét inkább egy rejtekhelyen tartja és a vállalkozásait papíron a barátnője, Tina viszi. Leó elvált, nagyon szereti Tinát és szeretne neki igazán jó életet biztosítani, ezért megy bele sokszor necces üzletekbe, amelyekkel sokat bukik, de időnként nyer, így ha nem is élnek nagyon jól, de elketyegnek. (Tina persze nem tudja, hogy ez jobbára egyre halmozódó adósságokból finanszírozott jólét.)
Szabó Dénes “Duska bácsi” Bodrogi Gyula A jampi, “vagabunduska”,
Az öreg aranyifjú, a sármőr
A balatonmeggyesi életművész, Leó apai nagyapja, helyi szőlősgazda, aki a felesége halála után sokáig nem létesített új kapcsolatot, de pár évvel ezelőtt beleszeretett a falubeli Cili nénibe (Tina nagymamájába). Duska bácsi imádja az életet, mindig többre becsülte azt, hogy a maga ura és jó borok, jó ételek mellett a jó levegőn legyen.Ezért nem is foglalkozott soha azzal a különös hatású vízzel, ami a földjén egyszer felbugyogott egy kidöntött fa helyén. Arra rájött, hogy a víznek nagyon jó hatása van – neki egy hét alatt meggyógyította az ízületi gyulladását és körülbelül 10 évet fiatalodott – de a víz elapadt és ő nem ment utána, hogy honnan lehetne újra kinyerni, örült az élet ajándékának.Duska bácsinak a fülébe jut, hogy Cili nénit az anyósa otthonba akarja dugni, ezért kiterveli, hogy megszökteti és elindulnak egy kis világjárásra (ami persze inkább csak országjárás és kiszagolnak egy kicsit nyugatra).
Cili néni (Lippai Cecília) Voith Ági Pali anyja, Duska bácsi szerelme. Cili néni családja tekintélyes földbirtokos volt a környéken, egyebek közt ezeknek a földeknek az árából sikerült a panziót megnyitni a fiáéknak. Cili néni ezért is érzi mélységesen sértőnek, hogy Aranka ki akarja túrni innen (a fiáról is megvan a véleménye, hogy ilyen papucs lett). Élvezi, hogy Duska bácsi ilyen lovag, hogy megmenti és úgy érzi, valóban jár még neki egy esély az élettől, hogy a zsarnokoskodó menyétől távol boldog legyen.

Doktor Balaton mellékszereplők

 
Szereplő Színész Leírás
Bálint (dr. Jókai Bálint) Király Attila András jóbarátja, budapesti sztárügyvéd szép feleséggel és két gyerekkel – és egy titkos élettel, amit a családja elől minden erejével titkolni szeretne. András jogi képviselőjeként próbálja megvédeni a barátját az alaptalan vádaskodástól – de András sokáig nem is tudja, hogy arra is jó lenne neki valaki, hogy Bálinttól megvédje. Bálint ugyanis veszélyesebb, mint bárki gondolná és András életnek egyik legnagyobb csalódása lesz, amikor erre rájön. Kérdés, hogy innen van-e még visszaút a bizalom földjére, vagy ez a barátság örökre elveszett?
Kispákai (Ifjabb Pákai Zoltán) Vadász Gábor A helyi feltörekvő gengszter, ki az apja hatalmával élve és visszaélve próbál meggazdagodni. Az apja miatt sérthetetlennek érzi magát, ezért durvább eszközökhöz is nyúl a piacszerzésben.

Egy pszichopata szunnyad benne, ami bármikor képes előtörni. Leónak rendszeresen hitelez elképesztően magas kamatra – Leó viszont rá van szorulva, mert tudja, hogy Kispákaitól bármikor kaphat, csak brutális lesz az összeg, amit vissza kell fizetni.

Ággika (Szentesi Ágnes) Nyírő Bea A helyi díva, aki vadászik a tökéletes férfira. Laci bácsi asszisztense, élvezi az életet és még jobban élvezné egy megfelelő férfi mellett, akit azonban ebben a faluban nem talál. Viszont nyitva tartja a szemét és minden, faluba érkező új férfit úgy tekint, mint potenciális lehetőséget.
Csicsó (Koncz Sándor) Ujlaki Dénes A falu mindenes ezermestere, aki a műhelyében szeret bütykölni és alig van olyan, faluban előforduló eszköz vagy gép, amit meg ne tudna javítani. Vagy legalábbis meg ne próbálná…

Csicsó nem a szavak embere, de általában fején találja a szöget azzal a kevéssel is, amit mond. Feleségével, Erzsivel nem lehetett közös gyerekük, ezért örökbe fogadták Petyát – aki azonban nem tudja, hogy nem vér szerinti gyerekük. Petyát nagyon szereti, félti és óvja, nagyon aggódik miatta, nehogy baja legyen az együgyűsége miatt.

Erzsi (Konczné Erzsébet) Ambrus Asma Sándor felesége. A helyi kisbolt vezetője. Petya anyja. Egy asszony, aki többre vágyna az élettől. Csicsó felesége, aki szeretne feljebb kerülni a falu hierarchiájában. Elégedetlen azzal, hogy Csicsó a szakértelmével együtt nem viszi többre, nem válik igazi vállalkozóvá és nem keres többet. Erzsi minden helyzetet megragad, hogy a falu nőinek, asszonyainak rangsorában magasabb helyet foglaljon el. Nagyon tiszteli Lajost, őt látja igazi vállalkozónak, talán a szíve mélyén ilyen férjet akart volna magának, de természetesen soha nem fogalmazódik meg benne semmilyen hűtlenség, vagy elcsábulás, inkább csak baráti rajongás.
Tufa (Tufánszki Péter) Ónodi Gábor A kreatív kocsmalakó… A kocsma egyik állandó vendége. Valamikor tanári pályára készült, a faluban nőtt fel és az itteni, meggyesi iskolában akart tanítani, de egyrészt kibukott a tanárképzőből, másrészt az iskola is megszűnt meggyesen, így igazából munkanélküli maradt. Alkalmi munkákból él, de sokat nézi a tévét, olvas és magát az értelmiségiek közé sorolja. Sokat okoskodik és próbál mindenre valami csavaros „Tufás” megoldást találni. Sok elmélete van, hogy minek hogyan kellene működni és nem is fukarkodik ezekkel.
Zsoké (Miskei Zsolt) Vicei Zsolt Lusta és önérzetes. A faluban született, innen soha nem is akart elkerülni. Igazi alkoholista, a kocsmában Kornélnál segít ki, de csak az a célja, hogy minél több ingyen, maradék piát hörpölhessen ki az asztalon hagyott poharakból. Zsoké minden erőfeszítés nélkül szeretné élni az életét, természetesen mindenkire morog, aki valamilyen feladatot akar neki adni.
Lajos (Kalapács Lajos) Gazsó György Andika férje.Pánikbeteg pálinkafőző-zseni, aki viszont üzleti antitalentum. A helyi pálinkafőző tulajdonosa és mestere, aki apránként, szépen csöndben hatalmas adósságot halmozott fel, bankkölcsönöket és hitelintézeti uzsorakölcsönöket vett fel és a felhalmozódott hitel kezdi maga alá temetni.

A pánikbetegségét az okozza, hogy a családja előtt titkolni próbálja a valóságot, újabb és újabb hitelekkel próbálja fizetni a régi hiteleket, de a helyzetük már menthetetlen.

Hajós Laklóth Aladár Anna apja
Aranka Vásári Mónika Tina anyja
Pali Kuna Károly Tina apja
Petya Hajdu T. Miklós Sándor és Erzsi nevelt fia.
Adrienn Sipos Vera Bálint felesége.
Jókai Áron Hárs Benjámin Bálint és Adrienn fia.
Jókai Zalán Hárs Bonca Bálint és Adrienn fia.
Bea Fésűs Nelly Kriszta anyukája.
Andika Bakonyi Csilla Lajos felesége.
Elemér Horányi László Laci bácsi barátja és Idősebb Pákai ellensége.
Idősebb Pákai Zoltán Kőszegi Ákos Kispákai apja.
Boriska Sára Bernadette Erzsike barátnője.
Kiss Péter Balázs
Pumped Gabo

Epizódszereplők

Szólj hozzá!
Hirdetés

Retró kérdések innen-onnan VILLÁMKVÍZ 87. rész

Nagy magyar kedvencek kvíz 45. – megy a 12 jó válasz?