in

21 éve történt – Együtt lépett fel az Illés, a Metro, és az Omega

21 éve történt – Együtt lépett fel az Illés a Metro és az Omega.

2001. június 2-án a három legendás együttes, az Illés, a Metro és az Omega tartott koncertet a budapesti Népstadionban. A koncertről DVD lemezt adtak ki, melynek 1. lemeze az Illés, a második a Metro, a harmadik pedig az Omega elhangzott számait tartalmazza

Nézzük az eseményt beharangozó 2001-es MTI híreket.

Illés, Metró, Omega – folynak az előkészületek

Ötven-ötven percet játszik közös koncertjén az Illés, a Metró és az Omega együttes június 2-án a Népstadionban – jelentették be kedden, budapesti sajtótájékoztatón.    Az Illés együttes a közismert felállásban – Bródy János, Illés Lajos, Pásztory Zoltán, Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs – adja elő az együttes legjobb dalait, várhatóan 14 szerzeményt.

A Metró együttesben Brunner Győző, Fogarasi János, Frenreisz Károly, Sztevanovity Dusán, Sztevanovity Zorán és Veszelinov András lép színpadra. A zenekar az előzetes program szerint 13 legismertebb számát játssza el.

Bizonyára sokaknak hiányzik majd a két évvel ezelőtt elhunyt Schöck Ottó – tették hozzá.

Érkeznek a népszerű dalok

Az Omega együttesben az “alaphelyzet” szerint Benkő László, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Molnár György zenél majd együtt, előadva a zenekar 14 legnépszerűbb dalát.

Az Illés-Metró-Omega koncert producere Rosta Mária, főrendezője Bozsogi János, koreográfus-rendezője Román Sándor, díszlettervezője és produkciós menedzsere Rózsa István.

A színpad a Népstadion futballpályájának teljes hosszában épül fel. A díszlet 16 méter magas lesz, azaz magasabb a Népstadion toronyépületénél. Háromhajós színpadot építenek, a középső rész tükörből készül, amelyet megdöntve állítanak fel a különleges fényhatások elérése érdekében. A két szélső hajóban helyezik majd el a két, egyenként 44 négyzetméteres kivetítőt – ismertették a rendezők.

A tájékoztatás szerint: az érdeklődésre jellemző, hogy az ülőhelyekre szóló jegyek már elkeltek, és elfogyott az állóhelyek fele is.

A koncertet 18 kamerával, két közvetítő kocsival és helikopterről rögzíti a Magyar Televízió, és háromszor egyórás koncertfilmként mutatják majd be a magyar 1-en és a Duna TV-ben.

A koncertfilm rendezője Antók Tamás lesz.

Illés, Metró, Omega – próbák, utolsó előkészületek

A június 2-i óriáskoncert három résztvevője, az Illés, a Metró és az Omega együttes már megkezdte a próbákat a Népstadion különböző helyszínein; a zenekarok játékából szerdán ízelítőt kaptak az újságírók is.    A zenekarok egybehangzóan erősítették meg: szívesen, de különösebb izgalom nélkül készülnek a közös koncertre, amelyre már -néhány állóhely kivételével – minden jegy elkelt.

Az Illés a klasszikus felállásban, az Omega az 1971 után megismert összeállításában lép majd a futballpálya méretű óriásszínpadra. A Metró is csaknem teljes csapatával kezdi a koncertet. A két éve elhunyt Schöck Ottó helyén Fogarasi János lesz a billentyűs, meghívták az együttes korábbi dobosát Veszelinov Andrást, Pálvölgyi Géza billentyűst, Szűcs Antal Gábor gitárost és és egy háromtagú fúvós szekciót, amelynek Muck Ferenc, Almási Tamás és Csizmadia Gábor a tagja.

A Metró tagjai elmondták: az egymáshoz közeli próbatermek lehetővé teszik, hogy az egyéni felkészülés közben megbeszéljék az előadás részleteit.

Közös akarat volt a koncert

Illés Lajos azt emelte ki, hogy a koncert közös akarat volt.

Illésék egyébként a zenekar 1973-as felbomlása után most negyedszer lépnek a közönség elé, 1981, 1990 és 1996 után.

Az Omega tagjai az 1994-es és 1999-es koncertek emlékét felidézve remélték, hogy az időjárás ezúttal kegyesebb lesz hozzájuk, mint legutóbb. Benkő László megjegyezte: a közönség akkor
is kitartott, s most is szeretnék befejezni az előadást rossz idő esetén is.

A koncerten a legjobbnak tartott 13-14 dalt játsszák az együttesek, amelyet a meglepetés-ráadás követ. Erről csak annyit árultak el a résztvevők, hogy egymás számait “keresztbe” játsszák.

A koncertet a televízió rögzíti és három alkalommal egy-egy órában mutatja be az m1 és a Duna tv.

Mutatjuk az esemény plakátját.

Szólj hozzá!

A házasság buktatói 1. évad 72. rész videa – nézd meg online

OTP gépkocsi nyeremény sorsolás 2023. január – nyertesek névsora