in

Elbúcsúztatták Vándor Kálmánt – képek

Hirdetés

Több száz ember előtt vettek végső búcsút Vándor Kálmántól pénteken a Farkasréti temetőben. A 93 éves sportújságíró, dalszövegíró, aki negyven évig volt a Népszava sportrovatának vezetője január 5-én hunyt el.

A hivatalos búcsúztatón kívül beszédet mondott Németh Péter, a Népszava főszerkesztője, valamint Poór Péter táncdalénekes, aki számos Vándor Kálmán által fordított dalnak volt az előadója.

Olyan nagy nevek köszönhetik neki a felejthetetlen dalokat, mint Kovács Kati, Cserháti Zsuzsa, Harangozó Teri, Fenyvesi Gabi, Koós János, Szécsi Pál, Payer András, Aradszky László, Korda György, Balázs Klári, Vámosi János, Záray Márta, Mátrai Zsuzsa, Kovács Erzsi és Sárosi Katalin.

Az aranytollas újságíró több száz válogatott labdarúgó-mérkőzésről tudósított, járt olimpiákon, labdarúgó-világbajnokságokon, volt az MLSZ sajtófőnöke is, emellett sporttémájú könyveket is írt. Elmondása szerint mégis talán arra volt a legbüszkébb, hogy egyszer – 57 évesen – néhány percre beállhatott a Lakat Károly szövetségi kapitány által irányított magyar válogatottba, Spanyolországban, egy benidormi edzőmérkőzésen.

A temetésen részt vett Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség alelnöke, Benkő László, az MLSZ korábbi elnöke, valamint Szepesi György sportújságíró is.

Képekért KLIKK.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Ma is lesz Ridikül – íme a február 5-ei tartalom, vendégnévsor

Galambos Lajos stúdióba vonult – hallgasd meg mit hozott össze