in

Elektromos roller jogszabály 2022 – infok itt

Elektromos roller jogszabály 2022- infok itt.

Az elektromos roller megjelenése óta aktív résztvevője a fővárosi közlekedésnek. Három év alatt azonban megmutatkoztak a közösségi roller szolgáltatásainak problémái is, köztük a nem megfelelő helyen való parkoltatás.

A Fővárosi Közgyűlés által 2022-ben elfogadott e-roller-rendelet a felmerült problémák egy részére ad megoldást.

A parkolást megoldó MMP-pontok kialakítása után az e-rollerekre vonatkozó KRESZ-módosítással foglalkozik majd a kerületekkel együttműködve a BKK.

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Bővebb – Elektromos roller szabályozás 2022


Újabb rollermegosztóval kötött együttműködési megállapodást az V. kerület

Együttműködési megállapodást kötött Budapest V. kerülete – a Bird után – a Lime rollermegosztóval is, azért, hogy a városrészben rendezzék a szolgáltató elektromos eszközeinek használatát – tájékoztatta Belváros-Lipótváros önkormányzata hétfőn az MTI-t.

A kerület közleménye szerint a Lime-mal hétfőn aláírt megállapodás keretében lakosságbarát intézkedést is megvalósítanak együtt: edukációs programot és közterület-fejlesztést.

Az elméleti és gyakorlati oktatóprogramon előzetes jelentkezés alapján ingyenesen vehetnek majd részt az V. kerületi lakosok. A Lime rollerszolgáltató ezen kívül pénzügyi támogatást is nyújt az önkormányzatnak közutak, közterek és parkok kezeléséhez, fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez – írták.

A kerületi szabályozás szerint 18 év alattiak nem használhatják a Lime e-rollerjeit, azokkal tilos a járdán haladni, valamint a sebességük a Behajtani tilos! zónáknál (gyalogos zóna, sétálóutca) fokozatosan csökken, majd az eszköz leáll és az utazás csak az adott zóna elhagyása után válik újra lehetővé.

Az e-rollereket menet közben is leolvasható méretű, három oldalról látható azonosítószámmal látják el, felelősségbiztosítást köt rájuk a szolgáltató, és az eszközöket csak a kijelölt területeken lehet felvenni, letenni – olvasható a közleményben.

Közölték azt is, hogy egyórás türelmi idő áll rendelkezésre a tiltott helyen lerakott eszköz elszállítására, azután e-rollerenként 50 ezer forint kötbér terheli a szolgáltatót.

A kerület előzőleg, május elején a Bird rollermegosztóval kötött együttműködési megállapodást a biztonságos használat és a rendezett városképet biztosító eszköztárolás érdekében.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Otp ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség

Érzelmek tengerén 67. rész magyarul videa – nézd vissza online