Elhunyt Dr. Halák László

Hirdetés

Életének 79. évében elhunyt Dr. Halák László Aranytollas újságíró, a MÚOSZ Etikai Bizottságának korábbi elnöke – tudatta az elhunyt családja a MÚOSZ-szal.

Halák László 1935. november 26-án született Budapesten. Jogi tanulmányait az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán végezte.

Szakmai pályáját a Fővárosi Főügyészségen kezdte, majd VI. kerületi ügyészségen folytatta, 1960-73-ig – többek között – jogtanácsosként, gyámügyi főelőadóként, kiadványszerkesztőként, illetve a TIT Országos Jogi Választmányának titkáraként is dolgozott.

A hatvanas évek eleje óta a MÚOSZ tagja, Aranytollas Újságíró.

1973-tól a Magyar Televízió Ifjúsági Szerkesztőségének vezetője, majd évekig a dokumentumfilm szerkesztőség helyettes vezetője, a „Rólad van szó” ifjúsági vitaműsor szerkesztő-riportere, a Szerkesztői Alkotó Iroda vezetője, nyugalmazásáig a Magyar Televízió főmunkatársa volt. „Kollégái reformszellemű, széles társadalmi kitekintéssel bíró szerkesztőként és riporter-műsorvezetőként tartották, tartják számon” – olvasható az Aranytoll átadásakor elhangzott laudációban. A Zuglói Televízió szerkesztője volt; publicisztikái helyi lapokban és a Klubhálón voltak olvashatók.

A 90-es évek közepétől a MÚOSZ Etikai Bizottság tagja, majd 1997-től 2013-ig elnöke. Ebben a minőségében médiajogot és médiaetikát tanított az egri Eszterházy Károly Főiskolán és az ELTE Tanító- és Óvónőképző Főiskoláján – írja az emasa.hu

Hirdetés

Szólj hozzá!

Watch Dragon ball super