in

Elhunyt Gesztesi Károly

Hirdetés

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly.

A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött a segítség és próbálták majd egy órán keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel – tudta meg a Blikk.

Gesztesi Károly 56 évet élt.

Nyugodjon békében!

    Gesztesi Károly Tóth Károly néven született 1963. április 16-án. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt.

1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta szabadfoglalkozású.

A színészzenekar tagja volt.

Filmes szerepei között olyan magyar film-klasszikusokban találkozhatunk vele mint a Magyar Vándor, Valami Amerika vagy az Üvegtigris 2.

A legismertebb magyar szinkron-színészek közé tartozik

Szinkron-munkásságából kiemelhetõ a Shrek c. animációs film, ahol a fõhõs ogrénak kölcsönzi hangját, de olyan hollywood-i sztárok is az õ hangján szólalnak meg magyarul, mint Sylvester Stallone, Vin Diesel, Dwayne Johnson vagy Forest Whitaker.

Hirdetés

Szólj hozzá!

Elhunyt Gesztesi Károly – A Vígszínház is búcsúzik…

Megkönnyeztük! Gesztesi Károly – Zár már a színház