in

Elhunyt Györffy Miklós

Hirdetés

Életének hetvenhetedik évében meghalt Dr. Győrffy Miklós, Táncsics Mihály-díjas újságíró, tanszékvezető, egyetemi oktató.

Dr. Győrffy Miklós hazánk első kommunikáció tanszékét hozta létre 1993-ban a Kodolányi János Egyetemen. A kommunikáció- és médiatudomány szak alapítója, immáron örökös tanszékvezetője Segesden született 1943. december 21-én.

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsészkarán szerzett magyar-filozófia szakon diplomát 1963-1968 között, majd elvégezte a szociológia szakot is 1968-1971 között. 2010-ben doktori fokozatot szerzett a Színház és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájában.

A Magyar Rádió és a Magyar Televízió meghatározó egyénisége maradandót alkotott, amire egykori tanítványai, pályatársai örökké emlékeznek.

Győrffy Miklós olyan tévéműsorokban dolgozott mint a Matiné, a Szólás Szabadsága, a Stúdió, a Hírháttér, de ő volt a műsorvezetője többek mellett a Magyar Televízió budapesti regionális híradójának is.

Rádióban pedig olyan műsoroknál dolgozott, mint a Bagoly, a Gondolatjel, a Krónika, a 168 Óra vagy például a Vasárnapi Újság.

Dr. Győrffy Miklóst a Kodolányi János Egyemen saját halottjának tekinti.

Hirdetés

Szólj hozzá!

Tudtad ezt Hofi Gézáról?

Bálint György köszönetet mondott és megmutatta a meglepetést is