in

Elhunyt Révész László László festőművész

Elhunyt Révész László László festőművész – közölte a Magyar Képzőművészeti Egyetem.

Megrendülten, mély fájdalommal tudatjuk a szomorú hírt, hogy 2021. március 11-én Révész László László tragikus hirtelenséggel elhunyt – írták a hivatalos oldalukon.

Révész Munkácsy díjas festőművész 1977-től 1981-ig tanult a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, később pedig Angliában, Rómában, Portóban, New Yorkban, Bécsben és Budapesten is űzte a szenvedélyét. 2009-től a festő tanszék osztályvezető mestere, docense volt.

“Révész László László világpolgár volt, akinek végtelenül kifinomult, szofisztikáltan humoros karneváli képeiben találkoztak környezetünk alakjai különböző, valós emberi realitásokként, miközben megdöbbentették, és egzisztenciálisan átalakították egymást.

Révész László László művészete és individuális oktatói programja meghatározta egyetemünk szellemi és alkotói profilját. Igazi mesterként alkotott és tanított, kiváló művészek kerültek ki az osztályáról az elmúlt években.

Az elmúlás és a végtelen paradoxonja, hogy több rajzot, festményt, videót, performansz-t és installációt már nem fog többé készíteni, és tanítani sem fog többé, de a ránk hagyott művészeti és oktatási programja elpusztíthatatlan, mert a hatása örökké megmarad. ” – áll a bejegyzésben.

Szólj hozzá!
Hirdetés

Retró kérdések innen-onnan VILLÁMKVÍZ 118. rész

Exatlon Hungary 3. évad 55. adás teljes