in ,

Élő repülőgép radar – mutatjuk a linket

Élő repülőgép radar – mutatjuk a linket,

A flightradar24.com térképen valós időben követheted az utasszállító repülőgépeket.

Szeretnéd tudni, hogy az a repülőgép, ami épp most szállt el a feje fölött hová tart, vagy milyen típusú repülőgép? Csak keresd meg a saját helyzetét a lenti térképen, majd kattints a repülőgépre, és megkapja a kérdésére a választ. – írja a bogair.hu cikke.

Ha megtalálta a radaron azt a repülőgépet, amelyet követni szeretne a repülőgépre kattintva bővebb információkat is meg tudhat az adott járatról, hogy honnan hová repül, mekkora a sebesség, milyen magasan repül, melyik légitársasághoz tartozik mior szállt fel és mikor fog leszállni.

A fenti élő repülőgép radar úgy működik, hogy begyűjti a repülőgépek ADS-B hírcsatornán leadott adatait (név, pozíció, úti cél stb), és ezt jelenik meg egy Google térképen.

Ha éppen nem találod a térképen repülőgépet, amit keresne, nem azt jelenti, hogy az adott területről nincs információ, nézzen vissza később, friss adatokért.

Ha nem találja az adott repülőgépet a radaron, annak az is lehet az oka, hogy az adott gép még nem használja az ADS-B technológiát.

Bővebb – Élő repülőgép radar

A kiválasztott repülőjáratok követése

A sok kis sárga repülőgép közül úgy tudod a legegyszerűbben kiválasztani az ismerősöd járatát vagy bármely más repülőt, ha ismered a járatszámot. – kezdődik a netkoffer.hu cikke

A járatszám rajta van a beszállókártyán, de az adott járat induló és érkező repülőterének honlapján is megtalálható. 2 betűből és 3-4 számból áll általában. Ezt a számot kell beírni az oldal tetején található keresőbe (Search). Amint beírod a járat számát, már ki is adja a kereső a járatot. Erre kattints és a térképen azonnal meg is fog jelenni egy kis piros repülőgép, ami apránként halad előre a célállomása felé.

Ha nem tudod a járat számát, akkor sincs semmi baj. Kattints a fenti menüben a Data/History menüpontra, majd a lenyíló menüben a Flights menüpontra. Itt be tudod írni az induló (origin airport) és az érkező (destination airport) repülőtér nevét.

Ezután megjelennek a szóba jöhető járatok. Kattints arra a repülőjáratra, amelyik éppen a levegőben lehet az ismerősöddel, majd a megjelenő táblázat jobb oldalán a Live ikonra. Ekkor megjelenik a kis piros repülőgép a térképen, és a járatkövetés innentől már folyamatos.

Bővebb – Repülőjáratok követése élőben

Szólj hozzá!

Hány tevét érsz? Íme a válasz!

Hell nyereményjáték 2022: Játssz a HELL energiaitalokkal! A játék szeptember 11-ig tart!