in

EMAG ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

EMAG ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

Az eMAG, teljes nevén S.C. DANTE INTERNATIONAL S.A 2001-ben alapított romániai cég, amely számítástechnikai eszközök és alkatrészek, háztartási gépek, szórakoztató elektronikai termékek, szépségápolási termékek, autóápolási cikkek, sportcikkek, lakberendezési cikkek, könyvek, divatcikkek, baba-mama termékek online értékesítésével foglalkozik.

Az eMAG-ot 2001-ben alapította Radu Apostolescu, Dan Teodosescu és Bogdan Vlad; kezdetben számítástechnikai és irodatechnikai termékeket forgalmazott. 2009-ben a cég részvényeinek 51%-át a Sebastian Ghiţă és Iulian Stanciu tulajdonában álló Asesoft Distribution, vásárolta meg. 2009 és 2012 között Stanciu vezetésével a cég Kelet-Európa legnagyobb webáruháza lett. 2012. júliusban a dél-afrikai Naspers(wd) csoport megvásárolta az eMAG részvényeinek 70%-át; Iulian Stanciunál 21,6% és Radu Apostolescunál 8,4% maradt. 2014-ben Radu Apostolescu kivált a cégből, ezt követően a Naspers 74,2%-ot, Iulian Stanciu 25,8%-ot birtokolt a cégből.

2013-ban az eMAG felvásárolta a Conversion Marketing reklámcéget, 2015-ben a Fashion Days online kereskedelmi céget, 2016-ban pedig PC Garage nevű versenytársát.

A külföldi terjeszkedést 2012-ben kezdte el, amikor beindította Bulgáriában is az online kereskedelmet, és hamarosan 60%-os piaci részesedést szerzett. Ezt követte 2013-ban Magyarország, ahol 10%-os piaci részesedést ért el, valamint 2014-ben Lengyelország, ahol a helyi Agito platformot vették át. A cég 2020-ban bejelentette, hogy kivonul a lengyel piacról, ahol veszteségesen működött.

Hirdetés

A magyarországi működésben jelentős változás következett be 2019 év végén: az magyarországi leányvállalatát működtető Dante Kft. által megvásárolt Extreme Digital és a Dante Kft. közös céget hozott létre, amelynek vezérigazgatója Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító ügyvezetője lett.

.

EMAG ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

Szólj hozzá!
Hirdetés

MVM ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség!

Eon ügyfélszolgálat – Itt az elérhetőség