in

Építészfesztivál: Future Perfect – összművészeti alkotótábor 2022 – Íme a program részletei!

Építészfesztivál: Future Perfect – összművészeti alkotótábor Dunaújváros 2022

2022. június 27 – július 3.

A fesztivál helyszíne: Dunaújváros, Szalki-sziget

Az Építészfesztivál az Építészfórum nyári tábora, amely évről évre egy-egy az építészethez kapcsolódó téma feldolgozására vállalkozik workshopok, előadások, beszélgetések és más kulturális események formájában.

Építészfesztivál

JÁTSSZ ÉS NYERJ! LOTTÓZZ AKÁR INGYEN!
Próbáld ki MOST és nyerj valódi pénzt!

Az Építészfesztivál évről évre egy-egy az építészethez kapcsolódó téma feldolgozására vállalkozik workshopok, előadások, beszélgetések és más kulturális, közösségi események formájában. A feldolgozott témakör szorosan kapcsolódik egy, az Építészfórum felületén is tárgyalt területhez, offline térben folytatva az online elindított diskurzust. Az esemény az építészhallgatók körében népszerű építőtáborok és a kulturális fesztiválok hangulatát ötvözi: egy szűkebb körű, intenzív műhelymunkára épülő Alkotóhétre és a nagyközönség számára is nyitott, az Alkotóhét eredményeit és a téma tágabb bemutatását szolgáló Fesztiválra osztható. A rendezvény célja, hogy platformot teremtsen a szakmabeli és társszakmákhoz kötődő diákok, kutatók, gondolkodók, alkotók közötti párbeszédhez, hogy teret adjon a szabad, közös gondolkodásnak, és hogy reagáljon az építészetet és egyben világunkat érintő, releváns kérdésekre.

Az Építészfesztivál idei címe Future Perfect. Az esemény az Építészfórum és az Építész Szakkollégium közreműködésében valósul meg.

Tematika

Az évszázad, amely a nyugati liberális demokrácia végső győzelmébe vetett önbizalommal telve kezdődött, úgy tűnik, hogy a végéhez közeledve visszatér oda, ahonnan indult: nem az “ideológiák végéhez” vagy a kapitalizmus és a szocializmus konvergenciájához, hanem újra a gazdasági és politikai liberalizmus szemérmetlen győzelméhez.” [1] (Francis Fukuyama)

Az Építészfesztivál idei témája a jövőről való gondolkodás, az aktuális és az előttünk álló válságokra adható építészeti és elméleti válaszok keresése. A tematika két hívószó, a Reflektív és a Spekulatív köré szerveződik, amelyek a jövőről való gondolkodás két fajtáját határozzák meg. Előbbi a jelen körülményeire vagy a múlt emlékeire reflektáló, utóbbi a jövőbe tekintő, kísérletező hozzáállást jelenti. Az Alkotóhéten zajló workshopok és a Fesztivál során megrendezett programok ezen tematikához kapcsolódnak.

Workshopfelhívás

A Future Perfect-en két fő hívószó, a Reflektív és Spekulatív jövőről való gondolkozás formái mentén várjuk építős, elméleti és performatív workshop ötleteiteket.

Az érdeklődőknek ajánljuk a honalpunkat, ahol részletesebb leírást találnak a táborról és a tematikáról: www.epiteszfesztival.hu

A táborba május 20. péntek éjfélig várjuk.

 

Építészfesztivál: Future Perfect – összművészeti alkotótábor 2022

 

 

Szólj hozzá!
Hirdetés

Kapolcska Program Kapolcs 2022 – Íme a fesztivál részletei!

Péti Nyár 2022 – infok itt