in

Eszenyi Enikő elvállalta – először lesz ilyen a Vígben

Hirdetés

Százhuszonkét évad alatt először tűzi műsorára a Vígszínház William Shakespeare legendás művét, a Hamletet. Az előadást ősszel mutatják be Eszenyi Enikő rendezésében, Hamletként a társulathoz szerződő ifj. Vidnyánszky Attila látható majd.

A 2017/18-as évad további bemutatóit a május 1-jei VígMajálison jelenti be Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója – közölte a színház az MTI-vel.

A közleményében Eszenyi Enikőt idézik, aki elmondta: már túl vannak a Hamlet olvasópróbáján, épp az elemző próbák zajlanak délelőttönként. Antal Csaba nagyon izgalmas díszletet tervezett – emelte ki. “Egyszerre nagy felelősség és különleges érzés ennek az előadásnak a rendezése, hiszen ezek között a falak között még nem játszottuk ezt a legendás drámát” – mondta Eszenyi Enikő.

Claudiusként Hegedűs D. Gézát, Gertrudként Börcsök Enikőt, Poloniusként pedig Fesztbaum Bélát láthatja a közönség. “Az előadással ismét gazdagodik a Vígszínház Shakespeare-ciklusa, amelyre nagyon büszke vagyok” – fogalmazott az igazgató.

Eszenyi Enikő elmondta: következő évaduk – akárcsak Shakespeare legtöbbet idézett drámája, a Hamlet – a legcsodálatosabb teremtményről, magáról az emberről, az emberi lélekről szól.

MTI

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Majális 2017: május elsejei események Szegeden

Újra megjelent a Neoton kiadványa – így emlékeznek a legendás zenészre