in

Éva név jelentése – Íme a válasz!

Éva eredete, jelentése
Bibliai női név, a bibliai teremtéstörténet szerint az első emberpár nőtagjának neve, eredeti héber alakja חַוָּה Chavvá. A szó eleji erős H hang a görög átiratban elhalt. A szó a létigéből származik, jelentése életet adó, a bibliai magyarázat szerint minden élők anyja.
Jelentése: élet, életet adó nő, minden élők anyja.

Éva név elemzése
Életfeladata egy közösségért való küzdelem, a biztonság létrehozása. Nagyon kettős a személyisége. Egyrészt az érzelmi függetlenség megteremtése a célja és törekvése. Ebben az esetben a karrier az, ahol kiteljesedhet. Ez természetesen a családban nehezen valósulhat meg. Ilyenkor minél előbb családot és otthont próbál létrehozni. Olyan kapcsolatot létesít, ahol nem szorul háttérbe, és nem kell szélsőséges helyzeteket megélnie. Még a barátaival is képes távolságot tartani. Nem akarja kiadni magát. Párjától is ezt várja el. Csak akkor lehet irányítani, ha ő is akarja. Ingadozik a szenvedélyek és a magány között. Érzelmileg szeretne mindenkit magához kötni, és ilyen módon irányítani, de csak ha ez őt nem korlátozza.

Éva becenevei: Éci, Évácska, Évi, Évica, Évike, Évuci, Évus, Évuska, Vica, Vicu, Vicuka, Vicus, Vicuska, Vike, Viki, Vivi

Naptári névnapja: december 24.

Szólj hozzá!

Ádám név jelentése – Íme a válasz!

Eugénia név jelentése – Íme a válasz!