in

Gálvölgyi Judit szerint férje is megérdemelne egy múzsadíjat

Hirdetés

Krisztina-díjat vett át Gálvölgyi Judit műfordító, Gálvölgyi János színész felesége. A díjat Gyémánt László festőművész elhunyt felesége emlékére alapították.

Az elismerést az kapja meg, aki művész férje gondoskodó társaként, múzsájaként sokat tett-tesz azért, hogy kiváló művészi teljesítmények megszülethessenek.

Gálvölgyi Judit a Népszavának többek közt azt is elárulta, hogy férjével egy amatőr színházi előadáson ismerkedett meg.

“Mészáros Tamás Szkéné társulatában Görgey Gábor Ötórai tea című egyfelvonásosát játszottuk. Mindösszesen egyszer adtuk elő. De ezért természetesen hónapokon át próbáltunk. Ez egy abszurd darab arról, hogy az emberek együtt élnek, de elbeszélnek egymás mellett. Az anya először a férjével teszi ezt, aztán pedig, hogy meghal, a fiával. Ennek volt egy televíziós változata, amiben az anyát Darvas Lili, a férjet Bilicsi Tivadar, a fiút Márkus László alakította. A mi esetünkben az anyát én, az apa meg a fiú szerepét János játszotta, mert ő már akkor is nagyon sokoldalú volt. Előbb jött a barátság, aztán a szerelem. Ami már akkor sem volt túlzottan jellemző, öt évig jártunk együtt, mire összeházasodtunk. Mi több, két évig voltam menyasszony.” – mesélte Gálvölgyi Judit.

Ő volt a majomkirály

“Ma inkább az van, hogy “megismerkedünk, összeházasodunk, na, bumm, legfeljebb elválunk”. Mi nem egészen így gondoltuk. A Fészek Klubban volt az esküvő utáni fogadás, de Jánosnak már a Rámájana előadásából főpróbái voltak. Kazimir Károly nászajándékként megengedte, hogy egy órával később kezdődjön a főpróba. Én mentem vele, mint ifjú asszony. És éjfélig a Körszínházban voltunk. János majomnak maszkírozva, mivel ő volt a majomkirály, vasgerendákon mászkált. Úgy nézett ki, hogy az édesanyja, szó szerint, nem ismerte meg. Hát ez volt a mi nászéjszakánk” – tette hozzá Gálvölgyi Judit.

szinhaz.hu összeállítás

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Könnyes szemmel hallgatjuk! Szabó Gyula énekel

Milyen névnap van január 20-án? Mutatjuk a választ!