in

Gyermeknapi programok 2021 – mutatjuk a lehetőségeket

Gyermeknapi programok 2021 – mutatjuk a lehetőségeket.

Május utolsó hétvégéjén Gyermeknap alkalmából sok-sok program várja Budapesten és vidéken az érdeklődőket 2021-ben is.

Gyermeknapi programok 2021 Debrecenben

Koncertek, játékok, előadások színesítik az ünnepi kikapcsolódást.

Gyermeknap a Csiliben 2021. május 30. 10:30 – 16:30
11 óra
Bíró Eszter: Időradír – interaktív családi koncert és játék az idővel
A koncert folyamán meg kell találni a széthullott óra darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség.

13.30 óra
Téka együttes gyermeknapi műsora
15 óra
Kolompos koncert

10.30-16.30 óra
Játékos tudomány – Furfangos csudavilág játszóház
A család minden tagja együtt tud játszani. Tudományos játékok, ügyességi játékok, zsonglőr részleg, népi játékok, óvodások sátra, ördöglakatok, logikai játékok, óriás játékok, társasjátékok, óriás társasjátékok.

Kézműves-foglalkozások
A rendezvény ingyenes, belépés regisztrációval.

Piacok Napja Gyereknappal
Időpont: 2021. május 30., 11.00-19.00
Helyszín: Budapest, V., Erzsébet tér és Deák Ferenc tér

Egy különleges nap, mikor Budapest legnépszerűbb közösségi piacairól egyszerre egy helyen kínálják az árusok portékáikat hatalmas választékban!
A rengeteg izgalmas termék mellett számos kiegészítő programmal, workshopokkal, kihagyhatatlanul finom falatokkal, élőzenével és különleges gyermeknapi meglepetésekkel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt!
Design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – gardróbfrissítők ruhatára , hazai alkotók és designerek minőségi kincsei, DIY és vintage termék, kézműves gasztro-készítmények , természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, magyar termelők finomságai, egyedi baba-mama kiegészítők és játékok, ZERO WASTE és környezetbarát alternatívák … Mindenből a LEGJOBB, egy helyen, a PIACOK NAPJÁN!

Gasztro Kalandok – Megkóstolhatjátok Szabi A Pék fantasztikus helyben sütött kemencés pizzáit, az Aranybarna Palacsintázó isteni finom különleges GYEREKNAPI palacsintáit, a Nem Adom Fel Kávézó ínycsiklandó pulled pork szendvicseit lilahagyma lekvárral, bazsalikomos eper, vagy olasz paradicsomleveseit, omlós almás pitéit, házi limonádéit és igazi kávé specialitásait, valamint számos hazai termelő friss finomságait!

GYERMEKNAPI Meglepetések- A gyerekeket 11:00 órától a méltán népszerű KALAP JAKAB interaktív gyerekműsorával, különleges kézműves workshopokkal, meglepetés programokkal és ajándékokkal várjuk!

ÉLŐZENE  – A helyszínen egész napos élőzenei műsorok, utcazenészek és különféle produkciók várnak a látogatókra.

15:00 órától egy vidám Nemadomfel koncert és 17:00 órától egy fergeteges BRASS TIME BAND party vár mindenkire, akik egy hatalmas bulival fogják zárni a Piacok Napját!
A vásár GYEREK, CSALÁD és KUTYABARÁT rendezvény!
A belépés INGYENES!

Józsefvárosi gyereknap

Időpont: 2021. május 30., 10.00-14.00
Helyszín: Budapest, VIII., Teleki László tér

Program:

10:00 – 11:00 – Gyermeknapi improvizációs meseelőadás

Improvizált mese, rögtönzött szereplők és helyzetek, váratlan fordulatok, tanulság, boldog vég!
Improvizált előadásunkon – melynek szerves része, folyamatos alakítója, formálója a nézői ötlet – minden ott és akkor születik meg majd a színpadon. Egy szó, egy érzelem, egy gesztus, egy rajz, egy tárgy, mind-mind a mesénket építi! Közös mesét, melyet nézők és játszók együtt hoznak létre. Megismertetve ezáltal mindenkit a közös alkotás élményével!
Játszók: Horváth Lilla Melinda, Bognár Anna, Böröndi Bence, Horváth-Töreki Gergely

11:30 – 12:30 – Játszótéri rokkendroll – Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar gyereknapi koncertje
Az újratalálkozás örömére mesevilágba bújó koncertre hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében.

Előadók:
Kárász Eszter (ének, ukulele)
Bata István (gitár)
Clemente Gábor (ütőhangszerek)
Nemes Janó (basszusklarinét)
Veér Csongor (hegedű)
„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János)

13:00 – 13:45 – Bartha Tóni Bábszínháza: Paprika Jancsi
Paprika Jancsi, a régi vásári bábjátékok elfelejtett hőse kel életre egy új történetben, melynek főszereplője a hírhedt bakonyi betyár, Sisa Pista és egy titkos helyre rejtett kincs.

Délután “Leszel a párom? Épületek és növények a Palotanegyedben” – séta kifejezetten gyerekeknek és szüleiknek

Tavasz van. Ugye, te is érzed? És vajon látod is? Akár hiszed, akár nem, még a belváros legbelsejében is meglesheted, ahogy új erőre kap a természet. Egyórás sétánkon csodaszép épületek között járva kertekbe nézünk be, hogy felfedezzük együtt az előbújó leveleket, az égig érő fákat, a falakra felkúszó vagy éppen a földet beborító növényeket. Mesélünk arról, hogy kerülnek egyáltalán fák és virágok a városba, hogy melyik udvarba milyen növény illik, és hogy a házak egykori, gazdag vagy éppen szegényebb lakói hogyan használták a zöld kerteket.
A résztvevők maximális létszáma: 25 fő, szülőkkel.
Életkor: 7-12 éveseknek ajánlott.

További infó

Lángos, Palacsinta és Fánk Fesztivál – Gyereknap

Időpont: 2021. május 28-30.
Helyszín: Budapest, XII., Mom Sport Parkoló (Jagelló út)

Szervező: Magyar Fesztivál

A nagy kedvencek egy helyen kiegészítve gyermeknapi kézművességgel, vidámparkkal.

További infó

Összeállításunk folytatódik

Szólj hozzá!
Hirdetés

Ingyenes gyermeknapi programok 2021 – ezeket ajánljuk!

Gyermeknapi programok 2021 Debrecenben