in ,

Hány tevét érsz? Íme a válasz!

Hány tevét ér? – klikk és tudd meg!

Hány tevét kínáltak érted az arabok? – szokták kérdezni vicceskedő rokonok és ismerősök az egyiptomi/tunéziai/marokkói stb. nyaralásból hazatérő magyar lányoktól, mert a nyugatiak képzeletében az asszonyvásárláson kívül a teve is végleg összeforrt az arabokkal.

A “Hány tevét érsz?” vicces és kötetlen módja annak, hogy reagáljanak azokra a sztereotípiákra, melyek az arab kultúrával és a tevékkel kapcsolatosak. Nyilvánvaló, hogy ez egy vicces és nem komoly kérdés, és nem szabad szó szerint venni.

A tevék valóban fontos szerepet játszottak sok arab társadalomban, főként mint haszonállatok és szállítóeszközök, de az asszonyvásárlás és a tevék közti közvetlen kapcsolat a nyugati kultúrákban élő sztereotípiákon alapszik.

Most a játékos részhez: Mennyit ér a barátnőd vagy barátod tevében? Nyilvánvalóan nincs egyetemes szabvány vagy kalkulátor, ami megmondaná ezt a számot, és a válasz nagyban függ a kérdést feltevő humortól és kreativitásától.

Ha azonban valaki tényleg létrehozna egy ilyen “teve-kalkulátort”, az nagyban hasonlítana más szórakoztató online tesztekhez, amelyeket az emberek csak szórakozásból töltenek ki. De fontos emlékezni arra, hogy a valós értéket sosem lehet tevékben kifejezni, és minden ember értéke felbecsülhetetlen!

Most megnézheted, hogy a barátnőd vagy barátod mennyit is érne?

BővebbHány tevét érek?

Szólj hozzá!

Női vízilabda-vb 2024: Program, meccsek, menetrend, eredmények

Vuk söröző heti menü – infok itt