in

„Hofi Géza élete végéig tudott”

Aranyosi Péter az ifjabb humorista generáció tagja adott interjút a Szabadföldnek. A válaszában elismerően említi meg a műfaj nagyágyúját, Hofi Gézát. Idézzük fel válaszát.

– Régen hetente egyszer a Kabarécsütörtök ültette le a rádió elé az embereket. Manapság a tévén, interneten keresztül egy-egy poén pillanatok alatt közkincs lesz. Vagyis villámgyorsan valami újjal kell előállni. Hogy lehet ezt humorpatronnal bírni?!
– Épp béltükrözésre várok, szerintem egy humorista számára ez maga a Kánaán lesz. Bár tartok tőle, hogy én magam nem fogok annyit röhögni rajta, mint majd a közönség; ahogy minap az aranyérvizsgálat sem tűnt élőben viccesnek. Meggyőződésem, hogy a humorista születik, felragyog, ragyog, ragyog, majd idővel kihuny. Emberfüggő, ki meddig tündököl. Hofi Géza élete végéig tudott. Egyik kollégám egy év alatt lenullázta magát, kiégett.

Felgyorsult a világ, a humorban is percenként ki kell vágni a rezet, nincs idő a hosszú epikára. Tehát tudni kell időben abbahagyni – már ha nevettető akarok lenni, és nem nevetséges.

Szólj hozzá!

Ennyit fizetett az öttalálatos lottó 1957-ben

Szenes Iván-Emlékkoncert 2019 – íme a fellépők névsora