in

Hofi Géza előre kikötötte, hogy….

Hirdetés

Szabó Stein Imre 26 évesen, 1993-ban bírta szóra a sokak által született zseninek tartott. Hofi Géza humoristát.

– Hofi ritkán szólalt meg a sajtónak. Emellett annyira zárt személyiség volt, hogy tartottam attól, hogy semmi nem sül ki az egészből – emlékezett vissza a riporter.

Az akkori kormány Hofit érthetetlen okok miatt magyarellenesnek tartotta, aminek egy országgyűlési képviselő parlamenti felszólalásban is hangot adott.

– Hofinak nem volt felhõtlen a viszonya az elsõ kormánnyal, hisz szüntelenül azzal vádolták, hogy nincs benne nemzeti érzés. Erre válaszként huszármentében jelent meg a stúdióban, ahol az interjú készült – mesélte Szabó Stein, aki elmondta, hogy a megtisztelő bizalom jele volt, hogy Hofi elfogadta az interjú meghívást.

A ’93-as riport azonban egyben az utolsó is volt. Közel egy évtizeden keresztül senki nem próbálta megszólaltatni Hofit, aki bezárkózott és úgy döntött, nem kommunikál többé.

– A magyar közélet lelkiismeretét nyomasztó örök teher lesz, hogy 93-tól kezdve Hofi egyszerűen nem kapott teret. Új műsorokat nem rendeltek tőle, csupán az archívumokból válogattak. Pedig szó sincs arról, hogy vesztett volna tehetségéből. Talán még veszélyesebb és húsbavágóbb volt, mint valaha. Egész egyszerűen nem adtak neki lehetőséget – vélekedik Szabó Stein a csaknem tíz évre magára hagyott zseniről.

A riporter azonban úgy érzi, sikerült feltárnia a vastag falak mögött rejtőző valódi Hofi Gézát.

– Előre kikötötte, hogy a magánéletéről egy szót sem fog ejteni. Azt hiszem, visszahúzódó, puritán életet élt. Példátlan zseni volt, tele tüskékkel és sérelmekkel. Úgy gondolom, a 93-as riportot egyfajta búcsúnak is szánta – fűzte még hozzá Szabó Stein.

Szólj hozzá!
Hirdetés
Hirdetés

Apostol 5 kérdés kvíz 1. – megy az 5 helyes válasz?

Hofi Géza: Szembe jönnek a lányok