in ,

Hofi Géza: “Megérezte bennem a lehetőséget.”

Folytatjuk Hofi Géza idézetekből válogató sorozatunkat.

Hofi Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja.

Hofi Géza az egyik legnépszerűbb embere az országnak. Hogyan lett Hofivá? – kérdezték egy interjúba 1973-ban Hofi Gézától

– 1955-ben érettségiztem, jelentkeztem a Színművészeti Főiskolára, Petőfi Ivás közben című versét mondtam el. Kidobtak. Még egyszer próbálkoztam, ugyancsak humoros jellegű versekkel, nézzen rám, ezzel a külsővel igazán nem gondolhattam Rómeóra. Másodszor, harmadszor is kiestem a rostán. Egyedül Básti volt az, aki mindhárom alkalommal mellettem szavazott. Ezután elmentem dolgozni, a Porcelángyárban, a Téglagyárban működtem, betanított munkásként. 1960. szeptember 1-én – azért jegyeztem meg ilyen pontosan, mert aznap szerződtetett a debreceni Csokonai Színház – Szendrő volt az igazgató. Megérezte bennem a lehetőséget. Ma már nem divat, hogy azzal dicsekedjék, hogy munkás volt. Sőt mintha átestünk volna kissé a túlsó oldalra. De hogy visszatérjek életutamra, 63-ban megváltam a színháztól és öt évig az Országos Rendező Iroda műsoraiban léptem fel. Vidéken, kultúrházakban, lassan-lassan megtaláltam önmagamat, a valódi műfajomat. A színész és a humorista keverékét.

Ezeket. is ajánljuk!

  • Egy Hofi Géza előadás, amit sokan megkönnyeznek

    Erre nincsenek szavak. Jöjjön Hofi Géza előadása. Ne sírj kislány minden május tovaszáll. Nem tér vissza ami elmúlt, soha már. Hogyha halkan jön az alkony, Ne várj rám a Duna parton, Kicsi lány, csacsi kislány. Ne sírj kislány, felejtsd el a nevemet. Nézd, az öreg Citadella kinevet. Lesz majd más, ki szeret téged, Hidd el …

  • Pörgesd meg a Hofi Géza poénkereket

    Új rovatunkban egy szerencsekerék segítségével pörgethetsz ki egy érdekességet, amit a linkre klikkelve azonnal meg is tekinthetsz. Ezúttal Hofi Géza előadásai közül válogattunk. Sok szerencsét kívánunk!

  • Érdekes sztori! Így nézett tévét Hofi
    Jöjjön egy sztori Hofi Géza humoristától. – Leülök a készülék elé, és a gombról le nem veszem az ujjamat – mondja Hofi Géza, a népszerű színész kedvenc szórakozásáról. – Olyan, mintha egyetlen kép lenne, mégis az egyik percben Dubaiban vagyok, a másik percben Izraelben, a harmadik percben Németországban. Nagyon jó játék.
Szólj hozzá!
10 kedvenc Hofi Géza-poénunk, ami mindig mosolyt csal az arcunkra

10 Hofi Géza idézet, ami mindig mosolyt hoz az arcunkra

Melyik Komár László dalból való a részlet? Kvíz 6.rész